Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2024. Január 18. 09:40, csütörtök | Bulvár

Tiszta Jurassic Park - Rejtélyes csontvázat fotózott le egy terepfutó Magyarországon

Tiszta Jurassic Park - Rejtélyes csontvázat fotózott le egy terepfutó Magyarországon

Félelmetes látvány tárult egy terepfutó elé szombaton a Dorog Gete és Tokod közötti szakaszon az erdő közepén – számolt be a Kemma.hu megyei hírportál.

A futónő egy fa két ága közé szorult állat üres koponyájára bukkant, amelyet le is fotózott. A fiatal édesanya így nyilatkozott a különleges látványról:

Tiszta Jurassic park, megosztottam a közösségi oldalamon a fotót és az ismerőseim azonnal elkezdtek találgatni, hogy mi lehet.

Természetesen a dínó csontváz sem maradhatott ki. De persze a legtöbben a vaddisznó, szarvas, ló tippet adták.”

„Egyértelműen szarvas”
A portál szerint Szabó Kálmán, tatai vadász végül pontot tett a találgatások végére. A kép alapján ugyanis határozottan megmondta, hogy egy szarvas maradványaira bukkant a terepfutó.

„Egyértelműen szarvas, azonban az ivarát már nem lehet megtudni, mert nincs meg a feje. Ha bika volt, akkor elvitték az agancsát – magyarázta a vadász, aki szerint biztosan valami elől menekülhetett az állat, amikor csapdába esett. Kutya, vagy sakál meghajtotta és a menekülés közben át akart ugrani a fa két ága között, de végül beszorult. A csontváz nagy részét a ragadozók már széthordták, a maradékot pedig teljesen lecsupaszították. Jól látszik, hogy már a moha is elkezdett megtelepedni rajta, így biztos, hogy több éve már ott van és a mérete alapján felnőtt példány lehetett” – összegezte a szakember, aki arra figyelmezteti a tűrázókat, futókat, hogy ha elhullott nagyvad tetemére bukkannak, akkor annak csontjait, agancsát sem szabad elvinniük. Hanem jelenleni kell a vadásztársaságnak.

Nyitókép: Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:08, szombat | Bulvár

Tökmag sorbet lett az év fagylaltja

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.

2024. Május 24. 13:18, péntek | Bulvár

Elpusztult a világ leghíresebb mémkutyája, Kaboszu

Tizennyolc éves korában elpusztult Kaboszu, az a siba inu fajtájú kutya, aki a népszerű doge-mémet és a hasonló nevű kriptovalutát is inspirálta - jelentette a Sky News hírportál pénteken.

2024. Május 23. 15:24, csütörtök | Bulvár

A világ biztosítói 6200 milliárd eurós díjbevételt értek el tavaly

A világ biztosítói 6200 milliárd eurós díjbevételt értek el tavaly, ami az elmúlt három év alatt 21,5 százalékos növekedés - közölte az Allianz biztosító legfrissebb globális jelentése az MTI-vel csütörtökön.

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.