Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2012. Május 08. 07:07, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Timosenko: Ukrajna néhány klán túszaként vergődik

Timosenko: Ukrajna néhány klán túszaként vergődik

A volt miniszterelnök szerint Ukrajna néhány klán túszaként vergődik, amelyek diktatúrát építenek.

„Köszönetemet fejezem ki mindenkinek, a velem egyformán gondolkodóknak, akik szolidaritásuk jeleként éhségsztrájkba kezdtek. Azzal a kéréssel fordulok hozzájuk, hogy ne károsítsák a saját egészségüket, ne tegyék ki magukat kemény megpróbáltatásnak” – olvasható az ellenzéki vezető, volt kormányfő honlapján, amelyet az Interfax-Ukraina hírügynökség idézett.

Timosenko köszönetet mondott a demokratikus államok, az EU és Európai Néppárt, az ukrán diaszpóra vezetőinek, a különböző szervezeteknek és az Ukrajnába akkreditált diplomáciai testületnek, „amiért határozottan és egyhangúlag Ukrajna és a felbecsülhetetlen értékű szabadság, az emberi jogok és a alapvető értékek védelmére keltek Janukovics tekintélyelvű rendszerével szemben”.

„Országunk nagy bajban van, és a helyzet naponta romlik. Ukrajna néhány klán túszaként vergődik, amelyek kisajátítják pénzügyi és anyagi forrásait, diktatúrát építenek. Ukrajnát haladéktalanul meg kell menteni ettől a legerősebb és radikálisabb eszközökkel. Mert utóbb már késő lesz” – áll a nyilatkozatban.

Timosenko szerint Ukrajnában nem lehetséges tisztességes választásokat tartani. Szerinte az ukrán nép önmagában ezzel nem tud megbirkózni, „túlságosan erős, cinikus és kegyetlen az ellenség”. „Arra kérem az egész demokratikus világot, ezen Ukrajna számára történelmi pillanatban fogjon össze a civil társadalommal, az ellenzékkel, az ukrán néppel a szabad, demokratikus, európai Ukrajna érdekében”.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.