Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 10. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Térhatású és "hangos" bélyeg is szerepel a jövő évi bélyegkibocsátási programban

Térhatású és

Háromdimenziós és "hangos" bélyeg is szerepel a Magyar Posta jövő évi bélyegkibocsátási programjában, amelyet a postai világnap alkalmából tettek közzé kedden.

A bélyegek hagyományosan a magyar kultúrtörténethez kapcsolódó nevezetes évfordulókra, jeles nemzetközi eseményekre, illetve azok magyar vonatkozásaira emlékeztetnek majd. Folytatódnak a gyűjtők által kedvelt sorozatok is, így jövőre 22 alkalmi bélyeg, három alkalmi blokk és öt alkalmi kisív kibocsátása várható - tájékoztatta kedden a Magyar Posta Zrt. az MTI-t.
Bélyegblokk mutatja be a 2013-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet viselő Kassa legfontosabb nevezetességeit. Születési évfordulójukon jeles magyar személyiségekre is emlékezik a posta: Ujvárosi Miklós botanikus, Gárdonyi Géza író, költő, drámaíró, Robert Capa fotográfus és Körösfői-Kriesch Aladár festő, szobrász, iparművész, a szecesszió kiváló képviselője is megjelenik bélyegen.
A Giuseppe Verdi és Richard Wagner születésének bicentenáriumára megjelenő bélyegek a tervek szerint nemcsak képi élményt fognak nyújtani, hanem rajtuk keresztül egy QR-kód és okostelefon segítségével a világhírű zeneszerzők alkotásai is "elővarázsolhatók" lesznek. Ez lesz az új technológia első alkalmazása a magyar bélyegkibocsátásban - mondta az MTI-nek Péterffy Gábor, a Magyar Posta filatéliai igazgatója.
Ugyancsak első alkalommal jelennek meg a magyar bélyegkibocsátás történetében olyan bélyegek, amelyek 3D-s szemüveggel kelnek életre. A különleges kibocsátás a magyar múzeumok kincseit bemutató sorozat részeként a Fertőrákosi Kalcitkristály Múzeum, illetve a Zsámbéki Lámpamúzeum gyűjteményének jeles darabjait mutatja be.
A Magyarország állatvilága sor és blokk bélyegképein a hazánkban honos ragadozó és rovarevő emlősök közül a tervek szerint a sün, a hiúz, a hermelin, a denevér és a törpecickány lesz látható.
Folytatódik a 2012-ben megkezdett exkluzív filatéliai bélyegkisív-sorozat, amely a magyar Országház részleteit mutatja be. Jövőre új sorozat is indul, ezen a magyar szentek és boldogok szerepelnek majd.
A 2013-as nemzetközi sportesemények közül bélyeg köszönti a Budapesten megrendezésre kerülő cselgáncs Európa-bajnokságot, a vívó és a birkózó világbajnokságot. Egy-egy bélyeg jelenik meg továbbá a 100 éves Magyar Sí Szövetség és a 125 éves MTK tiszteletére.
A Magyar Posta 2013-ban Azerbajdzsán nemzeti postájával tervez közös bélyegkibocsátást.

Címkék: Bélyeg-posta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: