Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2018. Július 07. 08:07, szombat | Helyi
Forrás: Elek András Hódmezővásárhely Ótemplom Alapítvány

Templomok a keresőben

Templomok a keresőben

Diákoknak hirdetnek nyári fotópályázatot

Isteni szentély címmel írt ki fotópályázatot a Református Ótemplom egyházközsége és alapítványa a vakációra. A nevezni kívánó diákoknak mindössze annyi a feladatuk, hogy egy-egy templomot állítsanak fényképezőgépük vagy mobiltelefonjuk keresőjébe és a felvételeket a nyár végéig jutassák el a lelkészi hivatalba e-mailen vagy papír alapon.

Járj nyitott szemmel és örökíts meg egy templomot vagy annak egy különleges részletét! – olvasható a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Egyházközség és a Hódmezővásárhely-Ótemplom Alapítvány felhívásában. A szervezők a nyári szünet utolsó hetéig tartó fotópályázatra egyaránt várnak színes és fekete-fehér képeket. A beérkezett pályamunkák szeptember első napjától a Református Ótemplomban egy kiállításon tekinthetőek meg. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat szeptember 15-én az Ars Sacra Fesztivál – Nyitott Templomok Napján hirdetik ki.

A digitális fényképeket ahttp://hodmezovasarhely-otemplom@reformatus.hu e-mail címre, a fotópapírra nyomtatott felvételeket a Zrínyi u. 5. szám alatti Lelkészi Hivatalba várják augusztus 25-éig a szervezők. A e-mail tárgyaként az Isteni szentély szerepeljen; a fényképekhez legyen feltüntetve a felvételt készítő neve, életkora, a megörökített település és templomának neve, valamint az alkotás címe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt