Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Október 15. 16:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Szüreti mulatság Hódmezővásárhelyen

Szüreti mulatság Hódmezővásárhelyen

Szőlő és borünnepet rendeznek szombaton Hódmezővásárhelyen: október 17-én 17 órakor az Árpád utcai tájházban szüreti mulatság kezdődik, majd a résztvevők lovas fogatokkal vonulnak át a szüreti bálra, a Károlyi házba.

Garamvölgyi Edit és Bauer Iván népzenei előadásával veszi kezdetét szombaton délután a szüreti forgatag a Népművészeti Házban. A szőlőérés ünnepi hagyományait Terendi Viktória néprajzkutató ismerteti; a vidám rendezvényre ellátogatók maguk is kipróbálhatják a szüreti munkálatokat: lesz szőlőtaposás és préselés is, valamint pincekiállítás várja az érdeklődőket.

A szüret műsorfelelőse a Bessenyei-díjas Kankalin Néptáncegyüttes lesz, akik a tájházban és az esti bálon is fellépnek: a gyermek táncosok előadása mellett csőszjátékot is bemutatnak. Október 17-én, 18 órakor lovas felvonulással "váltanak helyszínt" a résztvevők; a szüreti bál menüje árkádos finomságokból, pincepörköltből, mustból és természetesen borból áll.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben