Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Augusztus 08. 11:35, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Szovjet járművek szállták meg Vásárhelyt

Szovjet járművek szállták meg Vásárhelyt

Hét éve szervezi meg nyári találkozóját Szolnokon a Szovjet Járművesek Baráti Társasága.

A szovjet és NDK-s autók és motorok barátai – akik az ország teljes területéről gyűltek össze ezen a héten a Tisza-parti városban – szombaton Hódmezővásárhelyt keresték fel.

A járműveket a Kossuth téren állították ki, míg a gépjárművek tulajdonosai és kísérőik az Emlékpontban tárlatvezetésen vettek részt.
- Ez a találkozók történetében a leghosszabb túra, amelyet együtt tett meg a félszáz jármű – mondta el Kánya Zoltán. Az egyesület vezetője szerint ideális célpont volt Vásárhely és a város 1945 és 1990 közötti történetét bemutató közgyűjtemény, amely időszakban készültek azok a járművek, amelyeket a társaság tagjainak érdeklődésének középpontjában állnak.

Kánya Zoltán szólt arról is, hogy a Ladák, Zsigulik, Zaporozsecek, Moszkvicsok, Wartbugok, valamint a motorok, az Izsek, Uralik és ETZ-k egy részét naponta használják a tulajdonosok, másik részét csak hétvégente veszik elő, de akadnak olyan gyűjteményi darab, amelyek OT rendszámmal és minősítéssel rendelkeznek, és csak az ilyen találkozókra hagyják el velük a garázst.

Az Emlékpontba tervezett egyórás látogatás helyett még két óra elteltével is a kiállítási területen az érdekességeket keresték a vendégek, akik ismerősként köszöntötték a Hódmezővásárhelyen készített személyautót, a Pulit, de a retro büfében is szívesen időztek a vendégek, akik a látogatást követően Mártélyt keresték fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára