Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Október 07. 15:09, szerda | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Szombaton zár a 18. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium

Szombaton zár a 18. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium

A művésztelepen készült alkotások bemutatója a Kerámia Központban.

A XVIII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium résztvevői mutatják be az öthetes hódmezővásárhelyi alkotótábor alatt készült műveiket október 10-én, szombaton 17 órai kezdettel a Nagy Sándor utcai Kerámia Központban. Az Európában is egyedülállóan sokrétű szakmai és technológiai hátteret biztosító szimpózium záróeseményén egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött kiállításon számolnak be a résztvevő művészek a tizennyolcadik vásárhelyi alkotóműhelyen szerzett tapasztalataikról. A szimpózium finisszázsán kiderül, hogyan értelmezték a művészek az Európa közepén témát, és miként "öntötték anyagba" az itt szerzett inspirációkat.

Az idei évben Formanek Zsuzsa, Ludmila Kovářǐková (CZ), N. Csehi Edit, Orosz Mária, Pannonhalmi Zsuzsa, Peggy Bjerkan (USA), Schéffer Anna, Schrammel Imre, Szőcs Andrea Éva, Szvet Tamás, Tomay Kata, Tuza László és Várbíró Kinga Evelin vettek részt a kerámiaművészek hódmezővásárhelyi "együttgondolkodásán".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: