Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2021. Szeptember 07. 10:04, kedd | Helyi
Forrás: Elek András Tornyai János Múzeum

Szimmetria

Szimmetria

A 2020. évi kerámiaszimpózium anyagából nyílik kiállítás az Alföldi Galériában

A tavalyi esztendő kerámiaművészeti alkotótáborában ‑ a XXIII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium tematikája a szimmetria volt ‑ készült művekből nyílik kiállítás szeptember 8-án, szerdán 17 órai kezdettel az Alföldi Galériában. A leonardói ihletésű beszámoló kiállítás vernisszázsán Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum szakmai tanácsadója köszönti a megjelenteket, az alkotásokat Dr. Lovag Zsuzsa régész, művészettörténész mutatja be.

A 2020. évi szimpózionon Antal András, Haber Szilvia, Herter Kata, Kiszely Mária, Kotormán Norbert, Kovács Lívia, Kun Éva, Nagy-György Ágnes, Návay Sándor, Pannonhalmi Zsuzsa vettek részt és állítanak ki. A tárlat október 10-ig látogatható az Alföldi Galéria földszintjének Kossuth téri szárnyában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 08:16, szombat | Életmód

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.