Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Augusztus 12. 09:54, kedd | Belföld
Forrás: (MÁV-Start Zrt.)

Sziget – fél áron utazhatnak a MÁV-START vonatain Budapestre a fesztiválozók

Sziget – fél áron utazhatnak a MÁV-START vonatain Budapestre a fesztiválozók

50%-os alkalmi menettérti kedvezményt nyújt a teljes árú jegy árából a MÁV-START a Sziget Fesztiválra utazóknak.

Ezen felül hosszabb szerelvényekkel, és a záró napra mentesítő vonattal is készül a vasúttársaság a hazautazók kiszolgálására. A rendezvény idején kitelepült belföldi és nemzetközi jegypénztárak működnek a Hajógyári-szigeten, az itt megváltott belföldi vonatjegyekre 20% kedvezményt ad a vasúttársaság.

Jegyvásárláskor, a kiindulási állomás pénztárában kell jelezni, ha valaki a fesztivál miatt utazik Budapest-Keleti, Nyugati, Déli vagy Kelenföld állomásokra. Ahhoz, hogy a visszaútra is érvényes legyen az 50%-os kedvezmény, a Sziget városközpontjában található MÁV-START pénztárkonténerben kell lebélyegeztetni a menetjegyet. Aki ezt elfelejtené, jegyellenőrzés során a fesztivál karszalagjának felmutatásával igazolhatja jogosultságát a kedvezményre. A visszautazást legkésőbb augusztus 19-én éjfélig kell befejezni. Ha egyik módon sem lehetséges a kedvezményre való jogosultság igazolása, akkor a jegyvizsgáló a menetjegyet teljes árúra egészíti ki, és pótdíjat is felszámít.

Tekintettel a Sziget Fesztivál ideje alatt tapasztalható kiemelkedően magas nemzetközi utasforgalomra, a MÁV-START – az utasok kényelmesebb menetjegyváltása, gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálása érdekében – a rendezvényen Sziget-pénztárt működtet egy belföldi és két nemzetközi ablakkal. Teljes körű belföldi és nemzetközi menetjegyváltási lehetőséggel, útvonaltervezéssel, menetrendi információkkal várják az érdeklődőket. Ezen felül a helyszínen belföldi vasúti menetjegyet vásárlóknak a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területére 20%-os kedvezményt biztosít a teljes árú jegy árából. Menetjegy bármely belföldi viszonylatra váltható, egy útra vagy menettérti útra, akár elővételben is. Fesztiválkártyával vagy PayPass fizetőeszközökkel egyenlíthető ki a Sziget Fesztivál területén működő MÁV-START pénztárban vásárolt belföldi vagy nemzetközi menetjegy ára.

Elősegítve a Sziget fesztivál külföldi résztvevőinek hazautazását, mentesítő vonatot indít a MÁV-START Budapestről Bécsbe augusztus 18-án. A Bécsig közlekedő szerelvény hétfőn 12 órakor indul a Keleti pályaudvarról, Kelenföld, Győr, illetve Hegyeshalom állomásokon áll meg.

A nemzetközi menetjegyek a legnagyobb utasforgalmú Keleti pályaudvari pénztárak mellett a Nyugati és a Déli pályaudvaron, a József Attila utcai, belvárosi menetjegyirodában, Kőbánya-Kispest vasútállomáson vagy Kelenföldön is megvásárolhatóak. Ugyanazon az áron válthatók nemzetközi jegyek a partner utazási irodáknál is (IBUSZ Iroda, Ferenciek tere 2.; Neckermann Iroda, Szent István krt. 29.; Blaguss, Károly krt. 5.).

A mentesítő vonat menetrendje a MÁV-START honlapon belül érhető el, valamint további információk a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 40 49 49 49-es telefonszámán is kérhetőek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.