Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Május 23. 14:41, hétfő | Helyi
Forrás: TÓTH Annamária, PR asszisztens FLOW PR

Szebb és gondozottabb környezet a fogyatékossággal élő gyermekek számára

Szebb és gondozottabb környezet a fogyatékossággal élő gyermekek számára

Önkéntes munkával segítettek a bank dolgozói.

A Budapest Bank hódmezővásárhelyi fiókjának és a Szegedi Vállalati Üzletközpont munkatársai ajtók és ablakok lefestésével támogatták a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt. A pénzintézet tavasszal országszerte 21 helyszínen rendez Törődés Napja akciókat.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását, illetve különböző helyi civilszervezetek segítését célozzák. A kétkezi munkán túl a bank 100000 forinttal járul hozzá a munkálatokhoz. 2015-ben a pénzintézet közel ötszáz kollégája harminchét helyszínen mintegy háromezer óra önkéntes munkával és 4,7 millió forinttal támogatta a helyi közösségeket.

„Idén is örömmel veszünk részt a Törődés Napja programban, ezúttal a hódmezővásárhelyi bankfiókkal közösen. A szűkös bevételi források nem adnak lehetőséget felújítási munkákra, ezért döntöttünk úgy, hogy segítjük őket a nyílászárók lefestésével” mondta Kardosné Temesvári Irma, a pénzintézet Szegedi Vállalati Üzletközpontjának vezetője.

„Biztosak vagyunk benne, hogy önkéntes munkánkkal nemes célokat szolgálunk. Az 1997 óta működő intézmény középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek szegregált nevelésével-oktatásával, korai gyógypedagógia segítségnyújtással foglalkozik.” nyilatkozta Maróti Tiborné Katalin, a hódmezővásárhelyi bankfiókvezető.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen több mint 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni