Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Szeptember 02. 07:14, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Szarvasbőgés miatt erdőlátogatási korlátozás lépett életbe több erdőben

Szarvasbőgés miatt erdőlátogatási korlátozás lépett életbe több erdőben

Korlátozza az erdőterületek látogatását a Mecsekben és a Zselicben a területeket kezelő Mecsekerdő Zrt. szeptember 1-től egy hónapon át, a szarvasbőgés időszakában - közölte a társaság vasárnap az MTI-vel.

A Mecsekerdő tájékoztatása szerint a Szigetvári Erdészet sasréti, a Sásdi Erdészet kisvaszari, az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi, a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei, továbbá a Sellyei Erdészet szentegáti vadászterületén lépett életbe vasárnap a korlátozás.

Azt kérik a látogatóktól, hogy az erdőterület és a vadállomány nyugalmának érdekében csak reggel 8 óra és délután 16 óra között tartózkodjanak a megjelölt erdőrészeken.
A korlátozás - tették hozzá - főként a vad élőhelyéül szolgáló erdőterületeket érinti, nem vonatkozik lakott területekre, kerékpárutakra, parkokra, és például frekventált kirándulóhelyekre, kiépített turisztikai központokra és környékükre.

Ebben a hónapban a napnyugtától napkeltéig tartó időszakban a Mecsekerdő Zrt. csak a vezetett kirándulásokon való részvételt javasolja. Felhívták a figyelmet a társaság két éjszakai túrájára, ahol esélyük lehet a résztevőknek megtapasztalni a gímszarvasok nászát kísérő különleges hangulatot.

A korlátozásról és a túrákról további információk olvashatóak a www.mecsekerdo.hu internetes oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt