Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Február 24. 10:28, szerda | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Számítógép Álom - Kisgyermekek kapnak ingyen számítógépeket

Számítógép Álom - Kisgyermekek kapnak ingyen számítógépeket

Digitális felzárkózást segítő céllal számítógépeket kapnak gyermekek, teljesen ingyen.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekeknek adományoz komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. Az elmúlt időszak gyermeksegítő munka által többszáz támogatott kapta meg a tanulást - fejlődést segítő informatikai eszközét. A céges és a magán támogatók, önkéntes segítők együttműködésével ilyen sikeres a program.

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, hogy a digitális hátrányból felzárkózás létkérdés az online világban való sikerhez. A járványügyi helyzet bebizonyította, hogy az eszköz nélküli családok vagy a digitális világban való járatlanság az online tanulást lehetetlenné teszi. A Számítógép Álom program ezért is fontos.

Számítógép Álomra a jelentkezés folyamatos

A gyermekeket, családokat támogató programra sokszoros a túljelentkezés, a legrászorultabb gyermekek közül kerülnek ki a támogatottak. A www.bohocdoktor.com oldalon elérhető a jelentkezési felület, melynek használatához a gyermekeket a szülők hozzá nem értése esetén a pedagógusaik is segíthetik. A program nem működhetne a támogató cégek, segítő magánszemélyek nélkül.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.