Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Július 19. 16:52, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Szablics Péter lesz a Kosársuli vezetőedzője

Szablics Péter lesz a Kosársuli vezetőedzője

Szablics Péter irányítja majd a 2021-22-es bajnoki szezonban a Vásárhelyi Kosársuli NBI B zöld csoportos felnőtt csapatát.

A gárda új vezetőedzője 38 éves kora ellenére rengeteg szakmai sikert ért el, majdnem 8 évig vezette a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) férfi kosárlabda csapatát, mellyel megnyerte az országos bajnokságot, idén pedig szakedzői végzettséget is szerzett a Testnevelési Egyetemen. Az újonnan igazolt szakember várhatóan könnyen megtalálja majd a hangot a fiatal vásárhelyi játékosokkal, mivel főállásban a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon dolgozik tanársegédként.

15 éves koromban kezdtem el foglalkozni komolyabban a kosárlabda sporttal és 2 éve hagytam abba az aktív sportolói pályafutásomat - mondta el a kék-sárgák új edzője. Azóta újra iskolapadba ültem, hogy még többet tanuljak az általam imádott sportról, a kosárlabdázásról. Mindeközben majdnem 8 évig vezettem a szegedi egyetem férfi kosárlabdacsapatát és úgy érzem, készen állok szembenézni új kihívásokkal. Nagyon örülök, hogy a Vásárhelyi Kosársuli felnőtt csapatát irányíthatom a jövő szezonban, és szeretnék egy olyan helyi fiataloknak is sok játéklehetőséget biztosító csapatot építeni, ahol a játékosok egymásért, valamint a városért küzdve játszanak és érnek el eredményeket – tette hozzá Szablics Péter.


Szablics Péter egyébként kosarasként is szép eredményeket ért el, hiszen az országos egyetemi bajnoki cím kétszeri elhódítása mellett előbb tagja volt az SZTE Szedeák NBII-ből NBI B-be, majd onnan NBI A csoportba feljutó csapatának is. Sportolói pályafutását az NBI B piros csoportjában, a Nagykőrösnél fejezte be. Edzőként bronz- és aranyérmet szerzett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságon, valamint negyedik helyet ért el a Szegedi Tudományegyetem női csapatával a 3x3 Kosárlabda Egyetemi Világbajnokságon. Nem véletlen tehát, hogy a helyi fiatalokra a jövőben az eddigieknél is jobban építő Kosársuli elnöksége őt kérte fel a vezetőedzői feladatok ellátására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.