Városlista
2021. július 28, szerda - Szabolcs

Hírek

2021. Július 19. 16:52, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Szablics Péter lesz a Kosársuli vezetőedzője

Szablics Péter lesz a Kosársuli vezetőedzője

Szablics Péter irányítja majd a 2021-22-es bajnoki szezonban a Vásárhelyi Kosársuli NBI B zöld csoportos felnőtt csapatát.

A gárda új vezetőedzője 38 éves kora ellenére rengeteg szakmai sikert ért el, majdnem 8 évig vezette a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) férfi kosárlabda csapatát, mellyel megnyerte az országos bajnokságot, idén pedig szakedzői végzettséget is szerzett a Testnevelési Egyetemen. Az újonnan igazolt szakember várhatóan könnyen megtalálja majd a hangot a fiatal vásárhelyi játékosokkal, mivel főállásban a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon dolgozik tanársegédként.

15 éves koromban kezdtem el foglalkozni komolyabban a kosárlabda sporttal és 2 éve hagytam abba az aktív sportolói pályafutásomat - mondta el a kék-sárgák új edzője. Azóta újra iskolapadba ültem, hogy még többet tanuljak az általam imádott sportról, a kosárlabdázásról. Mindeközben majdnem 8 évig vezettem a szegedi egyetem férfi kosárlabdacsapatát és úgy érzem, készen állok szembenézni új kihívásokkal. Nagyon örülök, hogy a Vásárhelyi Kosársuli felnőtt csapatát irányíthatom a jövő szezonban, és szeretnék egy olyan helyi fiataloknak is sok játéklehetőséget biztosító csapatot építeni, ahol a játékosok egymásért, valamint a városért küzdve játszanak és érnek el eredményeket – tette hozzá Szablics Péter.


Szablics Péter egyébként kosarasként is szép eredményeket ért el, hiszen az országos egyetemi bajnoki cím kétszeri elhódítása mellett előbb tagja volt az SZTE Szedeák NBII-ből NBI B-be, majd onnan NBI A csoportba feljutó csapatának is. Sportolói pályafutását az NBI B piros csoportjában, a Nagykőrösnél fejezte be. Edzőként bronz- és aranyérmet szerzett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságon, valamint negyedik helyet ért el a Szegedi Tudományegyetem női csapatával a 3x3 Kosárlabda Egyetemi Világbajnokságon. Nem véletlen tehát, hogy a helyi fiatalokra a jövőben az eddigieknél is jobban építő Kosársuli elnöksége őt kérte fel a vezetőedzői feladatok ellátására.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 22. 14:04, csütörtök | Helyi

Több mint hatszázezren utaztak a Balatonhoz és a tó körül a szezon első hónapjában

A nyári szezon első hónapjában 630 ezren választották a vasúti közlekedést a balatoni kikapcsolódáshoz, köszönhetően a járványhelyzet csillapodásának, a remek nyári időnek és a folyamatosan bővülő fejlesztéseknek.

2021. Július 22. 14:01, csütörtök | Helyi

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon július 24-től 29-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon július 24-től 29-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, mert Abony és Szolnok között pályakarbantartást végeznek.

2021. Július 21. 10:53, szerda | Helyi

Hamis volt a rakomány

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai kétmillió forint értékű hamis ruhát találtak egy személyautóban.

2021. Július 21. 10:48, szerda | Helyi

Az első hetekben már több ezren váltottak jegyet az Adria InterCity-re

Már háromezernél is több jegyet váltottak a július 2. óta közlekedő Adria IC-re.