Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 03. 07:29, szerda | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Sör volt – pénztárgép nem

Sör volt – pénztárgép nem

A pályán belül rend volt, a Hungaroringen kívül azonban sok volt a szabálytalanság.

Ezt tapasztalták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép‑magyarországi Regionális Adó, valamint Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szakemberei az idén is a hétvégi Forma-1 Magyar Nagydíjon.

Az adóhatóság revizorai és a pénzügyőrök csütörtöktől vasárnapig végeztek ellenőrzéseket a Hungaroringen és a környező településeken: Mogyoródon, Gödöllőn, Szilasligeten, Széphegyen, Szadán és Kerepesen. A korábbi években tapasztalatokhoz hasonlóan a pályához tartozó vállalkozások szabályosan működtek – áll a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében. A Hungaroring területén kívül azonban minden második ellenőrzés hibát tárt fel, legjellemzőbben a vállalkozók a vásárláskor nem adtak, vagy nem megfelelően kiállított nyugtát adtak. Előfordult az is, hogy a kereskedő hatalmas sátorral, nagy mennyiségű alkohollal, több hűtőszekrénnyel települt ki, csupán a pénztárgépet felejtette el kiszállítani.

A pénzügyőrök a futam ideje alatt minden pavilont legalább egyszer ellenőriztek. A vállalkozások legtöbbször a kitelepülést, azaz az alkohol üzlethelyiségen kívül történő értékesítését felejtették el bejelenteni, valamint a csomagolóanyagok után fizetendő környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos visszásságok is előfordultak. Egy alkalommal hamis márkajelzésű termékekre is bukkantak, az egyik Forma-1-es csapat nevével ellátott pólók miatt tettek szabálysértési feljelentést a pénzügyőrök.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: szabálysértés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.