Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. December 06. 11:44, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Soproni díjtermékekkel bővült a MÁV-START jegyértékesítési rendszerében elérhető helyi Volánbusz jegyek és bérletek köre

Soproni díjtermékekkel bővült a MÁV-START jegyértékesítési rendszerében elérhető helyi Volánbusz jegyek és bérletek köre

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek célja, hogy utasai számára egyre magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtson.

A kiemelt feladatok közé tartozik a jegy- és bérletvásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá tétele. December 1-jétől ismét bővült a MÁV-START jegyértékesítési rendszerében elérhető buszos díjtermékek köre: már a soproni helyi buszjáratokra érvényes jegyek és bérletek is elérhetőek a vasúttársaságnál.

A fejlesztések legújabb lépcsőjében a Volánbusz soproni díjtermékei váltak elérhetővé a vasúttársaságnál. December 1-jétől a teljes árú napijegy, a teljes árú összvonalas 24 órás, 7 napos, havi, I. és II. félhavi, negyedéves bérlet, a kedvezményes árú tanuló havi, negyedéves, féléves, valamint a szintén kedvezményes árú nyugdíjas havi és negyedéves bérlet is elérhető az automatákban, jegypénztárakban és az applikációban. A teljes árú elővételi menetjegy a pénztárakban és az automatákban érhető el.

A MÁV-Volán-csoport hosszútávú célja, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket, legyen szó akár buszos, akár vasúti utazásról. Ennek érdekében 2020-ban kezdődött meg a különböző régiókban a Volánbusz járataira érvényes díjtermékek értékesítése a vasúttársaságnál is. Többek között a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő, valamint a Budapest–Kelebia (150-es) vasútvonal pótlásában érintett autóbuszjáratokra szóló viszonylati helyközi bérletek is megvásárolhatók a MÁV-START jegypénztáraiban és automatáiból. A MÁV applikáció „Térségi és városi jegyek” menüpontjából pedig már megválthatók a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, várpalotai, zalaegerszegi, siófoki, pápai, szolnoki, egri, nyíregyházi, békéscsabai, ajkai, salgótarjáni, tatai, szegedi, gödöllői, illetve gyöngyösi helyi bérlet típusú díjtermékei. Ezen helyi bérletek a MÁV-START jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiban is megválthatók.

A MÁV-Volán-csoport kiemelt stratégiai célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. A MÁV-START és a Volánbusz elkötelezett a közös értékesítési ajánlatok kibővítése iránt, melynek célja egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása. A tarifális átjárhatóság megteremtése azért is kiemelkedően fontos, mert így a vasúttársaság jelentős fejlesztésen áteső, környezettudatos szolgáltatásait a vasútállomástól távolabbra igyekvők is igénybe tudják venni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak