Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 26. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Simicskó István: a végzett kadétok jelentős része a honvédelmi pályát választotta

Simicskó István: a végzett kadétok jelentős része a honvédelmi pályát választotta

A kadétképzést elvégzett középiskolás diákok jelentős része, átlagosan hatvan százaléka a honvédelmi pályát választotta - mondta a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke csütörtökön.

Simicskó István a helyi honvédelmi sportközpontban megrendezett Szemere Miklós lövész csapatverseny döntőjének eredményhirdetésén arról beszélt, 2010-ben mindössze 17 tartalékos katona szolgált a Magyar Honvédségben és az országban egyetlen katonai középiskola sem működött, jelenleg viszont csaknem tízezer kadét tanul a középiskolás korosztályban, két évfolyamuk pedig már elvégezte a tanulmányait.

Ez egy óriási eredmény - erősítette meg a sportszövetség elnöke, hozzátéve, a toborzásban jelentős segítséget jelent a honvédség számára a kadétképzés.

Simicskó István elmondta, a sportszövetség továbbra is szeretné segíteni a Magyar Honvédséget ebben a feladatellátásban. A köztestületként működő szervezet 497 tagszervezettel rendelkezik és mintegy kétszázezer embert tud megszólítani.

Rámutatott, Magyarországon az elmúlt harminc évben nem működött honvédelmi jellegű speciális tábor sem, a honvédség szakembereinek a segítségével azonban mostanra megvannak a feltételek a táborok megszervezéséhez.

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében emlékeztetett, Újfehértó határában adták át az ország első honvédelmi sportközpontját, az átadás óta elkészült a városközpontot és az intézményt összekötő kerékpárút, illetve felújították az ide vezető külterületi útszakaszt is.

A lövészverseny döntőjén tizenkét csapat versenyzett, a kadétok mellett a honvédség, a rendőrség és a katasztrófavédelem szakemberei is számot adhattak lövésztudásukról. A beszédeket követően díjakat és elismeréseket adtak át a legeredményesebben szerepelt versenyzőknek.

Fotó: Honvédelem.hu

Címkék: honvédség, kadét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk