Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2018. Október 08. 09:59, hétfő | Helyi
Forrás: Áncsán István

SIMA MECCS, KÖZTE 21 A MAKÓ ELLEN

SIMA MECCS, KÖZTE 21 A MAKÓ ELLEN

Az előzetes várakozásoknak megfelelően sima mérkőzésen tartottuk itthon a két pontot a szombati, Makó elleni mérkőzésen az NB/II felnőtt bajnokságban.

Kicsit foghíjas csapattal álltunk fel, hiszen ezúttal sérülés miatt Nagy Emese és Klemm Kata is hiányzott, így az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok is bizonyíthattak.

A vendégcsapat dolgát az első félidőben alaposan megkönnyítettük, türelmetlen, kicsit kapkodó támadásbefejezéseinkkel nem sikerült kialakítani azt a különbséget, amit elterveztünk. Sajnos újra visszaköszönt az első két forduló kardinális problémája a rengeteg kihagyott helyzet képében. Ettől függetlenül már az első játékrészben 7 gólos előnyt szereztünk (14-7), de a szép számú közönségünket ekkor még nem sikerült teljesen kiszolgálni jó játékkal.

A második félidőben aztán más sebességi fokozatra kapcsoltunk, amit a makóiak már nem tudtak követni. a 7 gólos előnyből 15 perc alatt 14 lett (45. perc 24-10). Gyakorlatilag tetszés szerint értük el góljainkat, főként a lerohanásunk működött egészen jól. Védelmünk is jól dolgozott, szinte folyamatosan passzívig játékig kényszerítettük a vendégeket, ezekből pedig villámgyors akciókat vezettünk. A meccs vége már igazi örömjátékot hozott, Dankó Ervin vezetőedző pedig több felállási formációt is kipróbálhatott. Az utolsó 10 percet egy 10-2-es etappal zártuk le, ennek megfelelően húsz gól fölé nőtt a különbség a két csapat között.

Hódmezővásárhelyi LKC – Makó KC 36-15 (14-7)
NBII Dél-keleti csoport női felnőtt bajnokság – 3. forduló
Balogh Imsi spcs. – 150 néző
Jv: Lengyel Vivien, Demus Mónika

HLKC: Ádász – Blaskovics 2, Szabó 3, Lukács 2, Balogh 2, Török 7, Becsei 9, Cs: Áncsán, Kovács, Székesi 2 Kandó, Bálint 3, Horváth 6

Dankó Ervin vezetőedző: “Csapatom végig koncentráltan kézilabdázott, aminek nagyon örülök. Sok elemben még fejlődnünk kell, de dolgozunk rajta”.

A bajnokság következő fordulójában, október 13.-án a tabellán 11. helyen álló Gyomaendrőd vendégeként lépünk pályára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 26. 09:06, vasárnap | Kék hírek

Főügyészség: szülei után egy rendőrt is meg akart ölni a pénteken elfogott férfi

Elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az a férfi, aki május 24-dikét megelőző napokban megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.