Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2022. Március 16. 11:31, szerda | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Sikeres volt a nőnapon indított menstruációs szegénység elleni támogató program

Sikeres volt a nőnapon indított menstruációs szegénység elleni támogató program

Az adományok átadásával a napokban lezárult a nők számára valódi segítséget adó, a menstruációs szegénység kapcsán indított támogató program.

Száz családban élő, hátrányos anyagi helyzetű fiatal számára került összeállításra hasznos higiéniai csomag, a Szeretetcsoki program jóvoltából édesség. Mint ismeretes: nagyon sok fiatal anyagi nehézségek miatt a menstruációs higiénia kapcsán komoly hátrányban él.

Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy "a cél az volt, hogy száz környéken élő fiatal nő számára biztosítsunk adományt. Köszönhetően a jólelkű felajánlóknak, adományozóknak, önkénteseknek a program sikeres volt, a célkitűzést elértük. Szappant, tusfürdőt, tisztasági betétet, törlőkendőt, toalett papírt, és egy - egy csomag édességet kapott 100 nélkülöző fiatal. A korábbi években kezdett, nőket támogató adományozó programot évről-évre újra megszervezzük, azzal az őszinte reménnyel, hogy idővel talán már nem lesz szükség a folytatásra."

Az adomány csomagokért érkező fiatalokkal az alapítvány munkatársai elbeszélgettek, bevonva a mosolyra fakasztó bohócdoktor csapatot is. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ évente 15 ezer támogató csomagot ad, rendszerint halmozottan hátrányos helyzetű családoknak, egyéneknek, közösségeknek, időseknek, fiataloknak. A www.centerke.hu oldalon ismertetett támogatásokkal segíti a szervezet a nélkülözőket. A Centerke nem csak oszt, szeretettel várja a támogató magánszemélyek, cégek felajánlásait, hogy közösen tehessük jobbá a világot.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 10:44, szerda | Helyi

Vasúti kedvezményt ér a kitűnő bizonyítvány

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához, melyben a kitűnő bizonyítványú diákok cirkuszi belépőt kapnak.

2022. Június 29. 10:39, szerda | Helyi

Vonattal vagy Volánbusz-járattal a Balaton Soundra és a Balaton körül

Hétfőtől négy napig váltható kedvezményes TravelPass hetijegy

2022. Június 29. 10:27, szerda | Helyi

Díjmentes hazautazást biztosít a MÁV-START és a GYSEV a 15. Győrkőcfesztiválra utazó gyermekeknek

A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből a 2022. július 1-3-ig tartó 15. Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek.