Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. December 07. 14:41, szerda | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Sikeres hétvégén vannak túl U12-es csapataink

Sikeres hétvégén vannak túl U12-es csapataink

Vásárhelyen és Szolnokon lépett pályára múlt hétvégén két U12-es csapatunk is.

Patkós József és Csókay Miklós ifjú kosarasai nem csak a győzelmek miatt voltak sikeresek: a két szakember a látott fejlődés miatt is bizakodó lehet.

A Vásárhelyi Farkasok a C-csoportban szerepelve először a Békést, majd a Temesvárt legyőzve örülhettek győzelemnek úgy, hogy minden játékos be tudott találni. Igencsak motiváltak voltak Csókay Miklós játékosai is, akiknek a Fekete Mambák elleni találkozón elszenvedett vereség sem szegte a kedvét, a Vásárhelyi tigrisek vegyes csapata a Nagyvárad ellen már diadalmaskodni tudott.

U12 C-csoport, Hódmezővásárhely

Vásárhelyi Farkasok – Békési Gladiátorok 75-34

Farkasok: Skoda 20, Patkós 15, Bihacsy 10, Kálló-Nagy 8, Kanka 7, , Gajdos 5, Krebsz 3, Amrus 3, Kátai-Tóth 2, Dombi 1, Somogyi 1, Égető

CS MP Sport Timisoara - Vásárhelyi Farkasok 40-71

Farkasok: Kanka 15, Skoda 13, Patkós 9, Kálló-Nagy 9, Krebsz 9, Bihacsy 4, Amrus 3, Dombi 3, Gajdos 3, Égető 2, Kátai –Tóth 1, Somogyi

Patkós József edző: Az utóbbi forduló alakulása miatt egy csoporttal lejjebb játszottunk. Hamar kiderült, hogy képzettebbek a fiúk az ellenfeleknél, magabiztosan támadtunk és védekezésben is mindenki a maximumot nyújtotta. Örültem, hogy sikeresen és egyesek ösztönszerűen alkalmazták az edzéseken gyakorlotakat, és nem csak egyénileg, hanem csapat szinten is ügyesen dolgoztak együtt. Aminek ugyancsak örülök, hogy mindenki szerzett kosarat. Gratulálok a csapatnak, az eredményes szereplésért, irány felfelé, csak így tovább! Hajrá Farkasok!

U12 E-csoport, Szolnok

Fekete Mambák - Vásárhelyi Tigrisek: 51 – 38 (10-12, 20-8, 5-10, 16-8)

Tigrisek: Hegyi 18, Bíró Martin 6, Szabó Anna 3, Nagy Zsigmond 3, Mile-Varga Csanád 2, Kiss Szilárd 2, Móza Bálint 1, Kovács Oszkár 1, Rácz Benedek 1, Dancsik Martin 1.

Csapat tagja volt: Fülöp Kinga, Grochulski Halina,

Csókay Miklós edző: Az előző fordulóban sikerült kétszer is nyerni, így egy csoporttal feljebb kerülve mindkét ellenfelünk erősnek ígérkezett. Jól kezdtük a mérkőzést, Hegyi Valér ponterős játékának köszönhetően az első negyedben vezettünk is. A következő játékrészben gyenge volt a labdafelhozatalunk, lassúak voltunk, sok eladott labdánk volt. A szolnokiak megfordították a mérkőzést. A félidei büntetődobásnál 6 játékosom is betalált, de így is 10 pontos hátrányba kerültünk. A harmadik negyedben Valér ismét remekelt és 5 pontot sikerült faragni a hátrányból, ezt a negyedet is sikerült megnyerni. Az utolsó etapban az ellenfünk minden második kosarára sajnos csak egyel tudtunk válaszolni, így kétszer annyi pontot dobtak, mint mi. Sajnos néhányan fejben feladták a mérkőzést, nem tudtak küzdeni.

Vásárhelyi Tigrisek – ACS Baschet Star Oradea: 63-45 (12-11, 17-24, 22-1, 12-9)

Tigrisek: Hegyi Valér 26, Bíró Martin 12, Mile-Varga Csanád 8, Grochulski Halina 6, Kiss Szilárd 4, Móza Bálint 2, Rácz Benedek 2, Kovács Oszkár 2, Dancsik Martin 1.

Csapat tagja volt: Fülöp Kinga, Nagy Zsigmond, Szabó Anna.

Csókay Miklós edző: Ezt a mérkőzést az öltözőben kezdtük. Fel kellett rázni a csapatot az előző mérkőzésen elszenvedett vereség miatt. Ismét Valér pontjainak köszönhetően hoztuk az első játékrészt. A második negyed nagy csatát hozott, a románok átvették a vezetést 2 ponttal. A büntetődobások nem sikerültek, egyedül Dancsik Martinnak sikerült betalálni, az ellenfélnél azonban öten is jól értékesítették a büntetőket. A harmadik negyedet 6 pontos hátránnyal kezdtük. A szünetben kértem a játékosoktól, hogy bártan merjenek felmenni és kosárra dobni. Rácz Benedek egyszer, Kiss Szilárd kétszer is betalált Valér mellett. Remek csapatjátékkal sikerült eldönteni a mérkőzést már itt a harmadik játékrészben (22-1)! A folytatásban is sikerült tartani az ellenfelet. Előszőr Grochulski Halina talált be, majd Bíró Martin és Mile Varga Csanád felváltva dobták a kosarakat és sikerült hozni a mérkőzést, az előnyünket tovább növelve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.