Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. November 07. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Sérültek nélkül jött a gép Hurghadából: kétségbeesett rokonok a reptéren

Sérültek nélkül jött a gép Hurghadából: kétségbeesett rokonok a reptéren

1 óra után leszállt az Egyiptomból érkező gép Budapesten; egyes információk szerint azonban a balesetet szenvedett busz utasai közül senki sem jött haza.

Vasárnap este szenvedett közúti balesetet egy magyar turistákat szállító busz Hurghadában. Az eddigi közlések szerint a balesetnek 11 halálos áldozata és 29 (egyiptomi források szerint 27) sérültje van. A Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal tartott szállodáiktól a repülőtérre, amikor az egyik busz felborult.

A sérültek között az al-Masztri al-Jum napilap szerint négy gyermek is van, egyikük állapota súlyos. Névtelenül nyilatkozó rendőrségi tiszviselők szerint a baleset oka az volt, hogy a sofőr a megengedettnél jóval gyorsabban hajtott, elveszítette az uralmat a busz felett, ami egy kanyarban kisodródott és felborult.

A kairói magyar nagykövetség információi szerint egy sérültet légi úton egy kairói katonai kórházba szállítottak, a többi sérültet pedig a hurghadai kórházban látják el.

A magyar külképviselet az utazási irodával és az egyiptomi hatóságokkal együttműködve intézi a sérültek és a halálos áldozatok hazaszállítását, folyamatosan kapcsolatban áll az áldozatok hozzátartozóival, zajlanak az azonosítások - mondta Kveck Péter nagykövet.

A baleset után azonnal hazatérő csoportban a 180 férőhelyes repülőgépen csaknem 150-en utaztak.

Egy édesapa, aki az indulás előtt beszélt a lányával, a budapesti repülőtéren újságíróknak azt mondta, hogy a balesetet szenvedett busz utasai nem jöttek még haza, azok sem, akik nem sérültek meg.

A leszállók között az MTI-nek a repülőtéren lévő tudósítója egyetlen sérültet sem látott, bár mindenütt mentősök várakoznak. Voltak olyan hozzátartozók is a reptéren, akiknek rokona ugyan nem érkezett meg, de más utasoktól tájékozódtak a balesetről.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben