Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Január 02. 10:59, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: Török Anita-sajtóreferens

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

\"TramTrain\" integrált villamos - és nagyvasúti rendszer bevezetése - Jogi és pénzügyi környezet szabályozásának kidolgozása

A „TramTrain" integrált villamos- és nagyvasúti rendszer bevezetése Hódmezővásárhely és Szeged viszonylatában és villamos fejlesztés Hódmezővásárhelyen - Jogi és pénzügyi környezet szabályozásának kidolgozása" elnevezésű, KÖZOP-5.5.0-09-11-2015-0002 számú projekt 229,31 millió Ft vissza nem térítendő támogatásból megvalósult.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata valósította meg az előkészítési projektet, ami Hódmezővásárhely és Szeged közötti villamos és nagyvasúti fejlesztés elfogadásához szükséges jogi, pénzügyi környezet szabályozásának kidolgozását, a forgalmi-műszaki paraméterek egyeztetését, intézményi modell kidolgozását, és a pályahasználati díjrendszer kidolgozását foglalja magába.

A megvalósult feladat eredményei hozzájárulnak a 2014-2020-as programozási időszakban az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében megvalósuló kivitelezés sikeréhez, ami várhatóan 2017-2018 során valósul meg.

A „TramTrain” rendszer legfontosabb célja a városi és elővárosi közösségi közlekedés fejlesztése.

A kivitelezés sikeres befejezését követően a két város között naponta ingázó emberek számára egy modern, minden igényt kielégítő közlekedési forma valósul meg.

Az előkészítési projekt eredménye többek között egy komplett tanulmány és elemzés, ami tartalmazza a „TramTrain” rendszer díjképzési és díjszámítási módszertanát, költség-hasznon elemzést, továbbá az intézményi modell jogi megvalósíthatóságának feltételrendszere is kidolgozásra került.
Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata által megvalósított fejlesztés költségének finanszírozása a Kohéziós Alapból, és a hazai központi előirányzatból valósult meg vissza nem térítendő támogatás formájában.

További információ kérhető:
Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata
6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1.
Tel.: (06) 62 530-100
E-mail: pmh@hodmezovasarhely.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.