Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. December 29. 17:28, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: Török Anita-sajtóreferens

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

MEGÚJULT TEREK HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal konzorciumban, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitánysággal együttműködve 740 millió forintból, 100 %-os Európai Uniós támogatással a DAOP-5.1.2/C-14-K2-2014-0002 jelű projekt keretében valósította meg legújabb városrész rehabilitációs és szemléletformáló programsorozatát. A projekt a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat sikerrel valósította meg 2012. évben a belváros funkcióbővítő rehabilitációját Tornyai Kulturális Város-rehabilitáció címmel. A Dél-Alföldi Operatív Program keretében 2014. január hónapban kiírásra került egy újabb funkcióbővítő rehabilitációs pályázat a belváros további rekonstrukcióját célozva. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata benyújtotta pályázatát 740 millió forint összköltséggel, melyet 100 %-os Európai Uniós támogatásra méltónak ítélték.

A projekt keretében infrastrukturális beruházások és szemléletformáló kampányok valósultak meg. A Hódi Pál utca üresen álló telkén ingyenesen használható mélygarázs, a felszínen közpark, játszótér építése, illemhely kialakítása valósult meg. Kerékpártárolók elhelyezése és útburkolat felújítás történt a Tóth Sándor utcában, valamint területrendezés és nyilvános illemhely építése valósult meg a Népkertben. A Land-A Táj- és Környezettervezési Műterem jegyzi mindhárom projekthelyszín környezetrendezési terveit, Andor Anikó Ybl Miklós díjas kert- és tájépítész vezetésével. Az építész tervek a Puhl és Dajka Építész Iroda, Dajka Péter Pro Architectura-díjas építészvezető tervezővel készültek.

Ezen infrastrukturális beruházási elemeken felül a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal konzorciumi keretek között, illetve az effektív munkát ellátó Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitánysággal együttműködve bűnmegelőzési programsorozat valósult meg összesen 2301 résztvevővel. További projektelem volt a biztonságos kerékpáros közlekedésre felhívó szemléletformáló akciósorozat.

A Szent István város-rehabilitáció című pályázatban már megismert, un. Programalapból, közvetett támogatás nyújtásával megvalósuló mini-projektek adták az infrastrukturális beruházásokat kiegészítő un. soft elemek utolsó tételét. A non-profit jelleggel működő civil szervezetek az Önkormányzathoz nyújthatták be projektelképzeléseiket, melyek a pozitív elbírálást követően támogatásban részesültek. Így összesen 10.800.000 Ft került egyesületekhez, alapítványokhoz.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

További információ kérhető:

Török Anita sajtóreferens - Elérhetőség torok.anita@hodmezovasarhely.hu

Kéri Enikő projektmenedzser - Elérhetőség kerie@hodmezovasarhely.hue

A Hódi Pál utcai mélygarázs és a park 2016. január elején nyílik meg.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.