Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2022. November 22. 10:49, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Saját nevelésű edző a Kosársuli kispadján

Saját nevelésű edző a Kosársuli kispadján

Saját nevelésű edző váltja Slobodan Kalinicet a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli kispadján.

A csapat nyáron kinevezett szerb trénere magánéleti okokból nem tudja ellátni a felnőttgárda vezetését a jövőben. A kék-sárgák új vezetőedzője, Vuk Pavlovics november 22-én kedden 17:30-kor debütálhat a Hepp Kupában, ahol az eggyel magasabb osztályban játszó Cegléd lesz az ellenfél a Hódtói Sportcsarnokban.

A Vásárhely új edzője már 2017 eleje óta dolgozik az egyesületnél, ahol edzői pályafutását is kezdte. Több korosztályban is megmutatta már tehetségét és eltökéltségét utánpótlástrénerként. Az igazi kosaras famíliából származó szakember – akinek édesapja, Predrag Pavlovics a Szolnokkal kupaaranyat nyert, és akit a szurkolók a Szombathely és a Nyíregyháza csapatából is ismerhetnek– célja, hogy a Kosársuli stabil csapatként, a saját nevelésű fiatalokat beépítve érjen el minél jobb helyezést a Zöld csoportban a szezon végére. Az új tréner motiváltan lát a munkának, hiszen óriási lehetőségnek tartja, hogy fiatalon egy másodosztályú felnőtt gárda vezetőedzőjeként próbálhatja ki magát. Kinevezése egyébként illik a klub vezetőségének elképzeléseibe, miszerint minél több elkötelezett saját nevelésű kosaras és szakember dolgozzon a kitűzött célok eléréséért az egyesületben.

A Cegléd elleni Hepp Kupa mérkőzés nem ígérkezik könnyűnek már csak azért sem, mert a Hódmezővásárhely felkészülését több sérülés és betegség is nehezítette az előző héten. Kelemen Balázs és Bálint Erik betegség, Varga Zalán pedig ujjsérülés miatt nem tudott 100 százalékos edzésmunkát végezni. Ráadásul a ceglédiek egy osztállyal feljebb a Piros csoportban pattogtatnak hétről-hétre, ahol egyre több tapasztalatot gyűjtve szeretnék megvetni a lábukat ebben az idényben.

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli Cegléd KE elleni Hepp Kupa meccse november 22-én kedden 17:30-kor kezdődik. A találkozóra a belépés ingyenes, de pénzadománnyal támogathatják a Kosársulit. A bevételt az egyesület csapatainak utaztatására fordítják.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 12:48, hétfő | Helyi

Lejátszotta első mérkőzését a Kosársuli felnőtt női csapata

Lejátszotta történetének első felnőtt női bajnoki mérkőzését a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület női csapata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei bajnokságban lép pályára a következő hónapokban.

2022. November 28. 12:39, hétfő | Helyi

Vers a Peronon – adventi különkiadás

A MÁV, a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesülettel karöltve, az elmúlt években nyaranta már megszokott, peronokon hallható versek után újabb nagy fába vágja a fejszéjét.

2022. November 22. 10:52, kedd | Helyi

Újítsuk fel Európát!

Az energiamegtakarítás közös érdek

2022. November 22. 10:43, kedd | Helyi

32 ország, 32 szerző, 32 kötet - Irodalmi vb a Csorba Győző Könyvtárban

Walt Whitman az USA és Erich Maria Remarque Németország színeiben már a csoportkörben összecsap, de vajon melyikük meccsel a szenegáli Mohamed Mbougar Sarr-ral, vagy a dél-koreai Kyung-sook Shin-nel?