Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2017. Február 13. 11:52, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

ROSSZUL DOBOTT A VÁSÁRHELY

ROSSZUL DOBOTT A VÁSÁRHELY

Kikapott a bajnokságban második helyen álló Vásárhelyi Kosársuli a Békés otthonában.

A hazai pályán mindenkire veszélyes viharsarkiak végig vezetve szerezték meg a győzelmet, igaz a végén majdnem sikerült elorozni előlük a diadalt. Vas Péterék két hét múlva a bombaerős Debrecen ellen javíthatnak a Hódtói Sportcsarnokban.

A meccs megnyeréséhez a Vásárhelynek igyekeznie kellett hatástalanítani Koma Dánielt, ami az első percekben nem igazán jött össze, mivel kétszer is betalált. (7-6) Mellette Nagy Balázs volt még veszélyes. A helyzeten az sem lendített túl sokat, hogy az előző héten bokasérülést szenvedő Kelemen Balázs nem lehetett ott a viharsarkiak csarnokában, így az első negyed 22-16-os hazai vezetéssel zárult.

A második periódus első fele sem alakult túl rózsásan a vendégek szempontjából, Nagy és Koma vitte a prímet. A másik oldalon a bajnokságban kiegyensúlyozottan teljesítő Szabó Péter kozmetikázta az eredményt, sajnos nem igazán talált ebben partnerre. (37-28) A Békés két remeklő kosarasa viszont nem nagyon lassított a félidőig, ketten együtt 34 egységet jegyezhettek a nagyszünetre, ennek köszönhetően 17 pontos vezetést szerzett csapatuk.

A hódmezővásárhelyiek hátrányának oka főként a dobásokban keresendő: 17 hárompontos kísérletből mindössze egyszer találtak be, míg riválisaik egy félidő alatt 7-szer voltak eredményesek. A harmadik játékrészben folytatódott a megszokott történet, nem igazán tudott feltámadni a Kosársuli, 5 perc játékidő pörgött le és 59-38 állt az eredményjelzőn. A dobások mellett Utasi Gábor fiai saját térfelükön sem találták igazán magukat, Koma, a szezon eddigi pontkirálya pedig már a 30. pontja felé járt. Minden remény ekkor még nem veszett el, mivel a Csongrád megyeiek 16 pontra tudtak felzárkózni az utolsó 10 perc előtt.

Ismét Szabó percei következtek, 10 pontra lopta magát a Hódmezővásárhely. Érezni lehetett, hogy ez a negyed a vásárhelyieké lehet, akik az idényben már többször bizonyították, hogy óriási szívük van, és egyetlen küzdelmet sem adnak fel. Olyannyira nem, hogy egy perccel a vége előtt már csak 3 pontot kellett ledolgozniuk. Ezúttal viszont nem sikerült a csodába illő fordítás, ami Rostásék idei negyedik vereségét eredményezte.


Calle Pubfood Békés – Vásárhelyi Kosársuli 82-76 (22-16, 27-16, 14-15, 19-29)
NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, vezette: dr. Mészáros B., Gergely Cs., Lengyel Á..
Békés, Békési Városi Sportcsarnok, 150 néző.

Békés: KRSTIC 16/12, Kertész 11/6, Bánszki -, NAGY B. 19/9, KOMA 33.
Csere: Gruda -, Molnár 3/3, Zsíros -, Nagy Cs. -.
Edző: Balog Vilmos

Kosársuli: SZABÓ 26/3, Béres 2, ROSTÁS 13, Vas 6, Varga 10/3.
Csere: Pavlovic 8, Kis Molnár 5/3, Nemes 6/3, Genal -.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: „Ilyen rosszul már nagyon régen dobtunk, és ezt a mérkőzést nem sikerült megfordítanunk a végjátékban. A srácok mindent megpróbáltak a végén, de ez most sajnos nem volt elég.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban