Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2021. Május 18. 17:52, kedd | Helyi
Forrás: Elek András

Rokonok

Rokonok

A pásztorok életéről és kapcsolatairól nyílik fotókiállítás a Tornyai-múzeumban.

A pásztorok mindennapjait, munkáját, használati tárgyait, az általuk őrzött és az azokat őrző állatokat megörökítő fotókiállítással készül a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum. A május végétől megtekinthető tárlaton Nagy Gábor fotográfus, néprajzkutató több mint félszáz felvételen keresztül mutatja be korunk pásztorembereinek életét.

A koronavírus-járvány korlátozásai miatt csupán szűk két hétig voltak láthatóak a Tornyai János Múzeum kortárs képzőművészeti kiállításai, de immár újabb – ezúttal jelenkori néprajzi fotókat megjelenítő ‑ tárlattal készül a vásárhelyi múzeum a földszinti termeiben.

Az elmúlt évben Szegeden és Makón már bemutatott, Rokonok címet viselő kiállításán Nagy Gábor, a József Attila Múzeum néprajzkutatója az előzőekhez képest jóval nagyobb számú munkát vonultat fel; a falakra kerülő fotográfiák mellett videó vetítéssel is készül a fotógráfia és a néprajztudományok mellett a népzenében is otthonosan mozgó alkotó.

Nagy Gábor szerint a jó néprajzi fotó nemcsak dokumentál, hanem láttat is, ugyanis nemcsak információt kíván átadni, hanem mély, tartalmi és érzelmi mondanivalót is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.