Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Május 30. 10:56, kedd | Belföld
Forrás: Ügyészség

Rendőrökre támadtak a gyámügyintézés során - Videó

Rendőrökre támadtak a gyámügyintézés során - Videó

A nyomozó ügyészség indítványára a bíróság korábban letartóztatta a Bács-Kiskun vármegyei férfit, aki a gyanú szerint a kormányhivatali határozat végrehajtásában közreműködő rendőrökre támadt élettársával, az ügyészség most az élettársat hallgatta ki gyanúsítottként. Az esetről videofelvétel is készült.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal egyik járási hivatala 2023. március 20-án két kiskorú gyermeket ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél rendelt elhelyezni. Mivel a gyámhivatal előzetes eljárása során felmerült, hogy tartani kell az apa agresszív fellépésétől, a határozat végrehajtása rendőri segítséggel történt. Amikor a kormánytisztviselők kézbesíteni akarták a határozatot az édesanyának, ő kiabálva trágár szavakkal illette a járási hivatal dolgozóit, majd telefonon értesítette az élettársát.

A megalapozott gyanú szerint miközben az egyik kormánytisztviselő megpróbálta elvinni a gyermeket a helyszínről, a nő a kislányt a ruházatánál fogva rángatni kezdte azért, hogy kiszakítsa a kormánytisztviselő kezéből.

A végrehajtási eljárásban közreműködő rendőrök felszólították a nőt, hogy ne akadályozza a kormánytisztviselők munkáját és működjön együtt a hatósággal. Mivel a nő erre nem volt hajlandó, a rendőrök előzetes felszólítás után testi kényszert alkalmaztak vele szemben. Eközben a nő megfeszítette magát és sikítozott, majd a rendőrök irányába rugó mozdulatokat tett, amelynek során az egyikük lábát legalább egyszer eltalálta.

Az időközben megérkező édesapa üvöltve fenyegetni kezdte a hivatalos személyeket, majd többször megkísérelte megütni és megrúgni az egyik rendőrt, végül az élettársát két oldalról biztosító rendőrökre támadt, de a feléjük irányzott ütések és rúgások nem értek célt. Amikor a rendőrök a férfit bilincselték, élettársa sietett a segítségére és az intézkedés megakadályozása érdekében két kézzel ráfogott az egyik rendőr vállára, és megpróbálta őt lerántani a férfiról.

A nyomozó ügyészség 2023. május 23-án hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nőt, aki nem tett vallomást.

A bíróság az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását két hónappal meghosszabbította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: