Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2018. Február 13. 12:41, kedd | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs

Rendhagyó tanóra az Emlékpontban a Magyar Széppróza Napján

Rendhagyó tanóra az Emlékpontban a Magyar Széppróza Napján

A Magyar Széppróza Napja alkalmából az Emlékpontban előadás lesz a Magyar Írószövetség Csongrád megyei csoportjának szervezésében.

Időpont: 2018. február 19 (hétfő) 10 óra

Helyszín: hódmezővásárhelyi Emlékpont

Az előadást Németh László regényösvényei és a kortárs magyar széppróza útjai címmel tarja Dr. Bogoly József Ágoston.

A Magyar Írószövetség Választmánya - a 2017. november 13-i ülésén hozott döntése értelmében - kezdeményezte, hogy 2018. február 18-án, Jókai Mór születésnapján első ízben, majd attól kezdve minden évben ezen a napon rendezzék meg Kárpát-medence szerte a Magyar Széppróza Napját.A Magyar Írószövetség kezdeményezését az Emberi Erőforrások Minisztériuma elfogadta és támogatásra méltónak találta. Így 2018-ban első ízben megrendezésre kerülhet a Magyar Széppróza Napja ünnepségsorozat, amelynek eseményei február 12-től 23-ig zajlanak országszerte és a határon túl.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.