Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Április 05. 10:27, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Rekordszámú diákversenyző az Emlékpontban

Rekordszámú diákversenyző az Emlékpontban

Hódmezővásárhely nyolc általános iskolájának egy híján százharminc felső tagozatos tanulója nevezett az Emlékpont és a Klauzál Gábor Általános Iskola városi történelemversenyére.

A diákok kedden mérték össze tudásukat a közgyűjteményben, az eredményhirdetésre egy hét múlva kerül sor.

A tanulókat és a felkészítő pedagógusokat köszöntve Miklós Anikó, az iskola igazgatója emlékeztetett: a tizenhat éves múltra visszatekintő versenynek már egy évtizede az Emlékpont ad otthont, amelynek történetében az idén nevező 129 tanuló részvételi rekordnak számít, ami arra is következtetni enged, hogy a történelem, mint tantárgy is egyre népszerűbb a fiatalok körében.

– Hódmezővásárhely történetében máig élő lenyomatokat hagytak a történelem eseményei, akár a török háborúk, akár a közelmúlt kommunista diktatúrája, amelyekre fontos, hogy emlékezzenek a diákok – hangsúlyozta megnyitójában Balázs József, a hódmezővásárhelyi tankerült igazgatója, aki a megismertetés eredményes eszközének nevezte a tanulmányi versenyt.

A tudáspróbát vállaló tanulók két kategóriában – 5-6. és 7-8. osztályosok – töltötték ki a Klauzál Gábor Általános Iskola két pedagógusa, Papp Enikő és Baranyi Imre által összeállított tesztlapot, amelyen az iskolai oktatásban megszerzett történelemtudásukról adtak számot, majd az Emlékpont két történésze, Nagy Gyöngyi és Zeman Ferenc vezetésével a kiállítóhelyet végigjárva adtak választ a közgyűjtemény szakemberei által kidolgozott feladatlap kérdéseire.

A verseny végén a diákok átvették a részvételt igazoló emléklapot, az egy hét múlva esedékes eredményhirdetésen pedig a korcsoportonként hat-hat legjobb eredményt elért tanuló vehet majd át tárgyjutalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: