Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 04. 09:43, szerda | Helyi
Forrás: Juhász Péter ǀ BUZZWORD Strategies

Rekordmennyiségű pályázatból a KPMG ’Tudatos Jóllét Programja’ HR KOMM AWARD díjban részesült

Rekordmennyiségű pályázatból a KPMG ’Tudatos Jóllét Programja’ HR KOMM AWARD díjban részesült

2020. október 29-én a HR-kommunikációs szakma hagyományos megmérettetésén a győztesek közé került a KPMG pályázata is.

A HRPWR.HU és az Üzlet & Pszichológia a Kreatív című lappal közösen immár negyedik alkalommal hirdette meg nagysikerű versenyét, a HRKOMM Awardot, amelyre idén is rekordszámú pályázat érkezett. A KPMG a HR plusz kategóriában, az ’Egészségtudatos munkahely’ témában vehette át a díjat az online megrendezett eredményhirdetésen.

A szakmai zsűri a HR-kommunikációs megoldás eredetiségét, stratégiai beágyazottságát értékelte, valamint mérlegelte az adott program pozitív hatását a munkatársakra.



A KPMG Tudatos Jóllét programja mentálhigiénés egyéni konzultációval, online előadásokkal és interaktív programokkal nyújt segítséget és módszereket a cég munkatársainak, lelki egyensúlyuk fenntartása érdekében, és a testi-lelki egészség fontosságára hívja fel a figyelmet, így a munkatársak mentális jóllétéhez is hozzájárult a COVID időszakban.

’Nem határoztunk meg konkrét célszámot, bíztunk benne, hogy a távoli munkavégzésben dolgozó munkatársaink élnek a lehetőséggel. A kezdeményezés fontosságát és a program hasznosságát igazolta a nagy érdeklődés. Minden 5. kollégánknak tudtunk megoldást és eszközt kínálni mentális jóllétük fenntartásához ezen nehéz időszakban szakértő kollégáink segítségével” — hangsúlyozta Emri Zsuzsanna, a KPMG Magyarország HR igazgatója.

A programot a KPMG két fázisban valósította meg. A pandémia tavaszi első hulláma idején márciusban indult a „bitesize” sorozat (rövid 30 perces alkalmak), amelynek keretében többek között relaxációs, stresszkezelési technikákat, pszichés megküzdési módszereket sajátíthattak el az érdeklődők, valamint egyéni mentálhigiénés konzultációt vehettek igénybe. A projekt második fázisában — a programmal kapcsolatos általános elégedettségi felmérés visszajelzéseit figyelembe véve — a program hathetes intenzív, interaktív mentálhigiénés programmal folytatódott.

„A program további fejlesztésén is dolgozunk, hiszen van rá igény és szükséges is nap, mint nap tenni a munkatársaink testi-lelki egészségéért”folytatta Emri Zsuzsanna.

2020 októberében publikálta a KPMG CEO Outlook 2020 kutatását, amely a világ legjelentősebb piacainak meghatározó cégvezetői körében végzett felmérés eredményeit foglalja össze. A tanulmány egyik következtetése, hogy a klímaváltozás miatti aggodalmak ugyan nem szűntek meg a cégvezetők szerint, de a társadalmi kérdések és az emberi erőforrás témaköre, a munkaerő értékének védelme érthetően most sokkal előbbre került a sorban az őket foglalkoztató tematikák között.

A KPMG Magyarország HR-kommunikációs díjban részesített, ’Tudatos Jóllét Programja’ a munkaadói felelősségre és az emberi értékek kiemelt fontosságára hívja fel a figyelmet.


A KPMG Magyarországon:

A KPMG könyvvizsgálati, adóügyi és tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó független szakmai szolgáltatók globális szervezete. 147 országban és tartományban működünk, világszerte 219 000 fő dolgozik tagtársaságainknál. Mindegyik KPMG-tagtársaság jogilag különálló gazdálkodó egység, és ilyenként határozza meg magát. A KPMG International Limited („KPMG International”) angol “private English company limited by guarantee” társasági formában működik. A KPMG International és kapcsolt gazdálkodó egységei ügyfelek részére nem nyújtanak szolgáltatásokat.
A magyarországi KPMG-tagtársaságoknál több mint 1400 fő dolgozik – a KPMG Hungária Kft. könyvvizsgálati szolgáltatásokat, a KPMG Tanácsadó Kft. tanácsadási szolgáltatásokat, a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda jogi szolgáltatásokat kínál magyar és multinacionális társaságoknak, kormányzati szerveknek és külföldi befektetőknek, míg a KPMG Global Services Hungary Kft. (KGSH) megfeleléssel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt multinacionális vállalatcsoportoknak több mint 35 országban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.