Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2021. Június 16. 16:17, szerda | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Régészeti terepbejárások eredményeit vizsgálják a Tornyai-múzeumban

Régészeti terepbejárások eredményeit vizsgálják a Tornyai-múzeumban

Készül Hódmezővásárhely régészeti topográfiája

A Régészeti Intézet kutatói vizsgálják (újra) a Tornyai János Múzeum korábbi régészeti leleteit a vásárhelyi közgyűjteményben. Az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat Bölcsészettudományi Kutatóközpont Régészeti Intézetének hat munkatársa korábbi terepbejárások és régészeti feltárások – köztük például a gimnáziumi régiségtár 150 évvel ezelőtt leltározott tételeit vagy a barattyosi kerékpárút építése során előkerült tárgyait ‑ anyagait vizsgálják át tételesen, hogy elkészítsék Magyar Régészeti Topográfia Hódmezővásárhely lelőhelyeit feldolgozó kötetét.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 15:38, csütörtök | Helyi

Családi matiné a divat jegyében

Legyen Tiéd a Divat! címmel rendez családi délelőttöt gyerekfoglalkozásokkal a Tornyai János Múzeum az Ó!divat kiállításán szeptember 25-én 10 órai kezdettel.

2021. Szeptember 16. 15:34, csütörtök | Helyi

Első alkalommal köszönti az őszt az alföldi retró hétvége

A már jól ismert balatoni vonalak mellett szeptember 18-án és 19-én Szeged és Békéscsaba között is megcsodálhatók a MÁV-START retró járművei.

2021. Szeptember 16. 15:30, csütörtök | Helyi

Forgalomba állt az első megújult Bzx mellékkocsi

Befejeződött a MÁV Vagon Kft. székesfehérvári műhelyében az első, már a MÁV‑START új dizájn szerinti színekre festett Bzx mellékkocsi fővizsgálata,

2021. Szeptember 16. 15:23, csütörtök | Helyi

Vasútépítő munkagépek érkeztek a MÁV FKG-hoz

A MÁV FKG többek között a vasúttársaság több mint 7000 kilométeres vágányhálózatának karbantartásáért felel, évente a teljes hálózat körülbelül egynegyedén végeznek nagygépes karbantartási, illetve felújítási munkákat.