Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2021. Június 16. 16:17, szerda | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Régészeti terepbejárások eredményeit vizsgálják a Tornyai-múzeumban

Régészeti terepbejárások eredményeit vizsgálják a Tornyai-múzeumban

Készül Hódmezővásárhely régészeti topográfiája

A Régészeti Intézet kutatói vizsgálják (újra) a Tornyai János Múzeum korábbi régészeti leleteit a vásárhelyi közgyűjteményben. Az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat Bölcsészettudományi Kutatóközpont Régészeti Intézetének hat munkatársa korábbi terepbejárások és régészeti feltárások – köztük például a gimnáziumi régiségtár 150 évvel ezelőtt leltározott tételeit vagy a barattyosi kerékpárút építése során előkerült tárgyait ‑ anyagait vizsgálják át tételesen, hogy elkészítsék Magyar Régészeti Topográfia Hódmezővásárhely lelőhelyeit feldolgozó kötetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 08:16, szombat | Életmód

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.