Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Február 08. 11:07, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

RAGYOGÓAN HELYTÁLLT A VÁSÁRHELY

RAGYOGÓAN HELYTÁLLT A VÁSÁRHELY

Ragyogóan helyt állt a Vásárhelyi Kosársuli a félidőig a DEAC elleni NBI B csoportos bajnoki rangadón, a bravúr azonban nem sikerült a hajdúságiak otthonában.

A harmadik helyen álló debreceniek csak harmadik negyedbeli teljesítményükkel tudták megszerezni szezonbeli tizenegyedik győzelmüket. A vásárhelyiek jövő szombaton a Tiszaújváros ellen javíthatnak a Hódtói Sportcsarnokban.

Meglepték az idén először pályára lépő Kelemen Balázst a soraiban tudó vendégek a Debrecent az első 5 percben. (7-8) Röviddel ezután a bajnokság pontlistáját vezető Patkovic és Nagy Botond pontjaival megléptek a világos mezesek. Dr. Elek András időkérése után Vas és Varga Dániel vezetésével tartani tudták magukat a kék-sárgák, így a negyed végén 22-20 állt az eredményjelzőn.

Kevés pontot hozott a második periódus, fej-fej mellett haladt a két együttes az elején. (25-25) Ezután megint a debreceni fiatalok vetté magukhoz az irányítást, de csak rövid ideig. A félidőre annek ellenére sem sikerült ellépniük, hogy a Vásárhelynek pár perc alatt kigyűlt a csapatszemélyije, így mindenért büntetőzhetett a DEAC.

33-33-nál folytatódott a mérkőzés. Ez a 10 perc már egyértelműen a hazaiaké volt. Megint Nagy Botond villogott, aki két trojkájával hozta lendületbe társait, mellé Patkovic zárkózott fel. A Kosársulinál Pavlovic és Varga Dániel vitte a prímet, de ez csak arra volt elég, hogy a zárójátékrész előtt 11-gyel menjenek el a hajdúságiak.

A végén már nem tudtak újítani Vas Péterék, akik egy rövid időre még 10 ponton belülre kerültek, de Erdei hármasai után már 75-60-ra módosult az állás, és ekkor megpecsételődött a győzelem sorsa. Végül a Vásárhelyi Kosársuli elszenvedte idei nyolcadik vereségét. Jövő szombaton a Hódtói Sportcsarnokban javíthatnak Mócsaiék, akik visszavághatnak a Tiszaújvárosnak az őszi vereségért.

DEAC - Vásárhelyi Kosársuli SE 87-75 (22-20, 11-13, 28-15, 26-27)
NBI B csoport, alapszakasz XIV. forduló vezette: Gergely Cs., Borgula Gy. és Lengyel Á.

Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 250 néző.

Kosársuli: Nagy 2, Kelemen 2, VAS 24/9, Varga Z. 2, VARGA D. 14,
csere: Czibere -, PAVLOVIC 14/6, Kis Molnár 3/3, ROSTÁS I. 14, Mócsai -.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: "Nagyon jól helytálltunk a bajnokaspiráns otthonában. Kicsivel kevesebb eladott labdával akár nyerhettünk is volna."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.