Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Május 31. 11:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Turbók Zsombor Arrabonamédia

Pureco biofilter Szabadkán

Pureco biofilter Szabadkán

Békova és Orom között félúton található a 2018-ban átadásra kerülő szabadkai regionális hulladékgazdálkodási központ. A régió 260 ezer lakosa által termelt hulladékot kezeli a korszerű beruházás.

A hulladékgazdálkodáshoz való újfajta hozzáállás megteremtése a hosszútávú fejlesztés célja, amely a hulladék gazdasági újraértékelését teszi lehetővé, ugyanakkor biztosítja az emberek egészségvédelmének és környezet megóvásának legmagasabb szintjét.

A VENTUS biofilterrel a cég részese lehet a jelentős környezetvédelmi fejlesztésnek, a levegőtisztaság-védelem egy kifejezetten speciális területén, a különböző szaganyagokkal történő szennyeződés elleni védekezésnél ezzel az innovatív berendezéssel. A rendszer zsákos porleválasztó berendezéssel először a levegőben levő port távolítja el, majd a VENTUS L beépített 20000 m3/h kapacitású biofilter a keletkezett bűzös levegőt megtisztítja, ezzel a beruházással megoldották a regionális hulladéklerakó előválogató épületének komplett légkezelését.

A nagyobb légáram megtisztításához szükséges berendezések tárolására a VENTUS L nevű rendszer UV stabil PP szendvicspanelből álló kerete ad kellő szilárdságot. 20000 köbméter levegő megtisztítása óránként nem azt jelenti, hogy óriási beton berendezés került a műtárgyak mellé, a VENTUS L-nek csak az alapja készül betonból. Előnyei közé tartozik, hogy könnyen és gyorsan telepíthető, moduláris, esztétikus megoldásának köszönhetően széleskörűen használható termék. Megerősített HDPE építőelemekből készültek az egységek, így robosztusak és vegyszerállóak. A rendszer automatikusan működik, csak felügyeletet igényel.

A nagy kapacitású VENTUS biofilter rendszer már nemcsak Bulgáriában, a Stara Zagora városa melletti szilárdhulladék-lerakónál levő komposztáló épületéhez telepítve bizonyította mennyire hatékony, hanem Szerbiában is, ugyanis kiváló minőségével a levegő tisztaságához is nagyban hozzájárul.

A Pureco Kft. munkatársai magasan képzett, tapasztalt kollegák, a tevékenységükhöz hozzáadott értékkel személyre szabott, költséghatékony és optimális megoldások kidolgozására törekszenek, ahol a hozzáadott érték, a kiszámíthatóság számít, valamint a rugalmasság, tervezhetőség és több szempontú megközelítés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel