Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. Május 22. 10:33, kedd | Helyi

Pörköltet kaptak ebédre a nélkülözők

Pörköltet kaptak ebédre a nélkülözők

Háromszáz adag házias sertéspörkölt várta a rászoruló időseket, a nagycsaládosokat Szegeden, a Mátrix Közhasznú Alapítvány jóvoltából, a Család- és Gyermekjóléti Központban.

A családtámogatási programon az Orpheus Önkéntes Közösség támogatásával a támogatottak részére csokoládé és sok egyéb finomság is jutott. Az ételosztás közben a családokat ruhabörze és játékválogató is várta, ahol sok kisgyermek és felnőtt talált magának hasznos dolgokat.

Összefogással tudunk előrébb jutni

A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Nem csak szegedieket, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak. Kiemelte, hogy adománycsomagjaik csepp a tengerben, azaz ha nem is tudnak mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni. A Centerke Adományozó Központ is a közös problémamegoldásról szól, a közösség segítő és összefogó ereje teszi a jótékony működést naggyá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: