Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Február 19. 11:07, csütörtök | Helyi sport
Forrás: www.hlkc.hu

PÉNTEKEN INDUL AZ NBII TAVASZI SZEZONJA

PÉNTEKEN INDUL AZ NBII TAVASZI SZEZONJA

Két hónapos téli szünet után, február 20-án megkezdődik az NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt és junior bajnokság tavaszi szezonja.

A csapat rögtön rangadón lép pályára, hiszen a tabella második helyén álló Oxxo Energy Orosházi NKC gárdáját látják vendégül a Balogh Imsi Sportarénában.

Az őszi szezon után – némileg elmaradva az előzetes várakozásoktól – mindössze a tabella hatodik helyén álltak. Hiába szerepeltek idegenben néha bravúrosan (győzelem Makón és Szeghalmon, döntetlen Szarvason), a hazai pályán végig adósak maradtak a jó teljesítménnyel, így magukat hozták nehéz helyzetbe. Bíznak benne, hogy az ősszel tapasztalható hullámzó, rapszodikus teljesítményen sikerül túllépniük és a csapat kiegyensúlyozott tavaszt produkál.

A célkitűzés kizárólag a felzárkózás lehet az előttük állókhoz. Ebben nagy szerepe lehet a három új igazolásnak, a téli szünetben Orosházáról érkezett a csapathoz Kecskeméti Szabina, Szőke Zsanett és Gregus Fanni, akik a remények szerint azonnali erősítést jelentenek. A klubvezetés és a szakmai stáb célkitűzése a kiegyensúlyozott és eredményes szereplés a bajnokságban, ami a meghatározó játékosoktól lényegesen nagyobb stabilitást és felelősséget kíván. A felkészülési időszak alatt lejátszott edzőmérkőzések több biztató jelet mutattak, de az új játékosok érkezése miatt még kicsit “döcögött” a játék.

A csapat felkészüléséről, illetve az Orosháza elleni mérkőzésről a csapat edzőjét, Gaál Adriennt és friss igazolást, Gregus Fannit kérdeztük.

Gaál Adrienn: “A felkészülésünk jól sikerült, szerencsére a lányok is átérezték, hogy részt kell venniük minél több edzésen. Vegyes felkészülésen vagyunk túl, de a labda mindig szerepet kapott. Próbáltunk gyorsítani a játékunkon, és a védekezés összhangjának javítása is kiemelt figyelmet kapott az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken. Örömteli, hogy sikerült erősíteni a keretet 3 új játékossal. Úgy gondolom, belső poszton átlövésekkel mindenképpen nyertünk Szőke Zsanettel és Kecskeméti Szabinával. Végre megoldottnak látszik a jobbszélső poszt is Gregus Fanni érkezésével, jobb kezes, de jó technikával lő és gyors. Nagy szükség volt rájuk, hogy több variációs lehetőségem legyen főleg támadásban! Ezáltal úgy érzem a többiek is jobban koncentrálnak, végre van egy kis “versenyszellem” csapaton belül, és küzdenek a posztokért. Csúnyán kifejezve szerettünk volna a vezetőséggel a “langyos vízből” kikerülni! Ezáltal stabilabb tavaszt várok, örülnék ha a nagyobb hullámzás elkerülné a játékunkat és minél több szurkolót vissza tudnánk csábítani a mérkőzésekre. Bízom benne, hogy már az első fordulótól megelőlegezik számunkra a bizalmat és közösen haladnunk a siker felé! Nem lesz könnyű ütközet az Orosházával, gyors és kemény meccsre számítok, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat és végre kiszolgáljuk a közönséget!”

Gregus Fanni: “Nagyon örülök, hogy egy kisebb kihagyás után újra pályára léphetek. Örültem a vásárhelyi megkeresésnek, és izgatottan várom a tavaszi szezont, különösen volt csapatom, az Orosháza elleni rangadót. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a csapat sikeréért, és hogy minél előbb végezzünk a tabellán!”

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság

2015.02.20. (péntek) 18.00, Balogh Imsi Sportaréna
Hódmezővásárhelyi LKC – Oxxo Energy Orosházi NKC II.

Jv: Papp Tibor, Tajti Gergely
Versenybíró: Csorba László

A felnőtt mérkőzés előtt, 16.00 órától a junior csapatok lépnek pályára.

HAJRÁ LÁNYOK, HAJRÁ HLKC!!!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.