Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Szeptember 25. 19:36, péntek | Helyi
Forrás: Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány

Példaképeink: Gyógyító Bohócdoktorok segítik egész évben a beteg gyerekek gyógyulását

Példaképeink: Gyógyító Bohócdoktorok segítik egész évben a beteg gyerekek gyógyulását

A KARITÁCIÓ Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Betegségelűző Csapatot.

Céljuk, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé.

A programsorozat a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára INGYENESEK. A vidám bohócdoktorkodás végén rendszerint ajándékozás és szeretet honol, feledtetve néhány percre a betegeskedést.

Dr. Péntek Éva, a Karitáció Alapítvány vezetője ismertette, hogy a Gyógyító Bohócdoktorok Betegségelűző Csapat az egész országból várja az intézmények felkéréseit, ahol a vidámított kórteremben zenés egy órát biztosítanak a segítők a beteg gyerekeknek. A bohócok a zene, móka mellett lufival és nevetéssel örvendeztetik meg a gyerekeket. A bohócdoktorok rendelése kórházakban, rendelőintézményekben, otthonokban ingyenes.

Éppen ezért is fontos a társadalmi megbecsülésként a 19560540-1-06 adószámra felajánlható adó 1%, illetve a CIB. 10700062-48244909-51100005 bankszámlaszámra eljuttatható adomány. Az info@karitacio.hu e-mail címre az alapítvány várja az egész országból segítő önkéntesek jelentkezését is. Együtt csodákra vagyunk képesek, így a gyerekek angyali nevetése talán meghozhatja a várva várt gyógyulást is.

Ép testben ép lélek - tartja a közmondás, és valóban: a testi és lelki erőnlét szorosan összefügg. Nem csak a test a fontos, hanem a szellem egészségével is sűrűbben kell foglalkozni, még egészségesen is. És még sokkal jobban, ha egy gyermek a testet megpróbáltató betegséggel küzd vagy a gyógykezelés mellékhatásai kritikus állapotúra rontják a szellemet. Itt lép közbe segítő munkájával a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás