Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2011. Augusztus 04. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Patthelyzet a lakáspiacon az erős svájci frank miatt

Patthelyzet a lakáspiacon az erős svájci frank miatt

A rendkívül erős frankárfolyam ellenére sem számít az ingatlanok tömeges értékesítésére az Otthon Centrum elemzője.

Maguk a devizahitelesek is inkább más megoldásokban, például bérbeadásban gondolkoznak. Az árfolyamgát lehetőségét kevesen választanák, mivel az összességében emelné a rájuk háruló terheket.

Déry Attila a Gazdasági Rádiónak azt mondta, hogy ennek egyrészt gátat szabnak a kvóta szerinti árverések, másrészt a bank és a tulajdonos érdeke is az, hogy az értékesítési ár minél közelebb legyen a piaci árhoz, ez pedig további kivárást jelenthet. A szakértő úgy véli, hogy a jó beosztású, központi helyen lévő ingatlanoknál a bérbeadás is szóba jöhet. Az ingatlanpiaci szakértő után egy devizahiteles azt mondta a rádiónak, hogy a drámai mértékben erősödő svájci frank miatt milyen megoldásokban gondolkodik. Ferencsik Viktor esetleges kiútnak tartja, ha kiadja a lakása egyik szobáját, de már az ingatlan értékesítését sem zárja ki. A kormány és a Bankszövetség által kidolgozott árfolyamgát lehetőségét viszont nem választaná, mivel az szerinte összességében csak emelné a rá háruló terheket.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 10. 18:09, szerda | Belföld

Itt az újabb rendkívüli intézkedés, tilos kivinni tűzifát az országból

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is.

2022. Augusztus 10. 16:07, szerda | Belföld

Csökken az ekho, devizában is fizethető a társasági adó

A magyar vállalkozók és vállalkozások támogatása érdekében, több kedvező adóváltozásról döntött a kormány;

2022. Augusztus 10. 14:09, szerda | Belföld

Elkezdődött a Hunyadi című televíziós sorozat forgatása

Számos magyar és más, közép-európai országból származó színész, producer közreműködésével megkezdődött a Hunyadi című, tízórás történelmi sorozat forgatása.

2022. Augusztus 10. 12:05, szerda | Belföld

Vádat emeltek egy az Iszlám Állam propagandáját terjesztő férfi ellen

Háborús uszítás miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki az Iszlám Állam propagandáját terjesztette és magát a terrorszervezet segítőjeként határozta meg - közölte a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.