Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Március 29. 18:40, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

PARÁDÉZOTT A KOSÁRSULI

PARÁDÉZOTT A KOSÁRSULI

Briliáns harmadik negyeddel döntötte el a Békés elleni bajnokit a Vásárhelyi Kosársuli.

A kék-sárgák magabiztosan győztek a viharsarkiak ellen, amiben Vejinovics, Czibere és Varga vállalt oroszlánrészt. Jövő vasárnap a Debrecen érkezik a Hódtói Sportcsarnokba, a rangadó tétje a bajnokság első helye lesz.

Jól kezdtek a hazaiak: három perc után 8-4-re mentek el, de egy időkérés után felzárkóztak a sötét mezesek, még fordítani is tudtak. Az első percek ragyogó játéka után a Kosársulinak nem jöttek össze a dobások. A rossz sorozatot Nyilas, Kelemen és Genal szakította meg, így a negyed befejezése előtt visszavették a vezetést. (21-19)

Nem tört meg a lendület, Vejinovics hátamögötti passzal szolgálta ki a remeklő Grudát, akinek a ziccere után már 8 pont volt a kék-sárgák előnye, ami főként Farkas hibátlan dobásainak köszönhetően néhány perc után 2-re olvadt. A nagyszünetig azonban Nyilasék kicsit talpra álltak, és elsüllyesztettek pár kosarat ellenfelük gyűrűjében.

42-35-nél indult a harmadik periódus. Vasék kissé kapkodtak miután visszajöttek a pihenőről, szerencsére a viharsarkiak nem tudták kihasználni a lehetőséget. Genal és Varga vitte ekkor a prímet, majd Czibere három hármassal köszönt be. Lassan 20 egységre duzzadt a differencia a Hódmezővásárhely javára, amiben kulcsszerepe volt a ragyogó védekezésnek is.

A Békésnek sikerült jobban a zárójátékrész eleje, Koma pontja után 72-56 állt az eredményjelzőn. Ám a zseniális dobóformát mutató Vejinovics negyedik trojkájával ismét olajra léptek dr. Elek András tanítványai, akik ekkor már 23 ponttal szakadtak el a vendégektől. A Vásárhelyi Kosársuli tovább növelte a különbséget, és megszerezte idénybeli 17. győzelmét, amivel életben tartotta esélyeit az alapszakasz megnyerésére.

Vásárhelyi Kosársuli – Békési SzSK 101-71 (21-19, 21-16, 28-17, 31-19)

NBI B csoport 21. forduló. Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 600 néző.

Vezette: Radnóti M., Maár G. és Bálind A.

Kosársuli: VEJINOVICS 20/12, Rostás I. 2, CZIBERE 12/12, Vas -, VARGA 23.

Csere: GENAL 10/3, GRUDA 8, KELEMEN 8/3, NYILAS 10/6, Rostás G. 5, Kis Molnár 3/3.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy ilyen szép győzelmet arattunk!”

(Forrás: Martonosi János, Fotó: Damó Adrienn)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.