Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. November 02. 14:15, szerda | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Parádés kezdés után győzött a Kosársuli

Parádés kezdés után győzött a Kosársuli

Két vesztes bajnokit követően ismét hazai környezetben lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.

Slobodan Kalinic együttese a Pénzügyőrt fogadta péntek este a Hódtói Sportcsarnokban.


A fővárosiak mindig kellemetlen, jól szervezett ellenfélnek számítanak, nem véletlen, hogy két hete Sopronból győzelemmel távoztak – azt a SMAFC-ot győzték le idegenben, amely gárdától múlt hétvégén kikapott a Kosársuli. Ennek ellenére szinte végig a vásárhelyiek akarata érvényesült a mérkőzésen, és egy pillanatig sem forgott veszélyben a siker.


Fantasztikusan kezdett a sárgamezes hazai csapat, már az első negyed megalapozta a végeredményt. A kezdőötösben saját nevelésű fiatalként szerepet kapó Karsai harcias és ponterős játékának, valamint Varga Ákos és Pavlovic kosarainak köszönhetően a második perctől a hatodikig 17-0-s rohammal hagyta állva a Kosársuli a Pénzügyőrt. A támadójáték mellett a védekezés is kiválóan működött, triplakísérletekkel kellett próbálkozniuk a vendégeknek, de ezek rendre kimaradtak, a lepattanók pedig nagyobb részben a vásárhelyieké lettek. Knyur utolsó másodperces triplája állította be a 29-9-es állást az első negyed végén.


A második negyed elején, 33-9-nél alakult ki a legnagyobb különbség a meccsen, innen igyekezett zárkózni (főként Széphelyi jó játékának köszönhetően) a Pénzügyőr. Kalinic mester viszont úgy rotálta a csapatot, hogy mindig volt valaki, aki egy-egy extra megmozdulással hozzátett a játékhoz, így Kelemen triplája a 17. percben ismét húsz pont fölé tornázta az előnyt (43-21), majd a félidő végéhez közeledve Borbáth jeleskedett egy szép kettessel. A szünetre 46-28-as, magabiztos előnnyel vonulhatott a Kosársuli.

Ugyan a 24. percig Pavlovic pontjainak hála maradt a különbség, érezhetően jobban jött a szünet a vendégcsapatnak, hiszen rendezték a soraikat és javuló palánk alatti játékkal rést találtak a hazai védekezésben. Hajnal, Kerkai, Horváth és Barócsi is eredményes volt, a 8-0-s szériájuk – a Kosársuli majd’ ötperces gólcsendjével kiegészülve – apró reménysugarat jelentett számukra (50-39 a 29. percben). A negyed utolsó másfél perce azonban Kassé és Bálinté volt, utóbbi nagyon fontos pillanatban süllyesztett el egy triplát, így az utolsó tíz percnek 57-39-ről mehetett neki a két csapat.


Ekkora különbségről pedig már nem volt kérdés, hogyan alakul a hajrá. Küzdöttek a vendégek, de az eladott labdáikat Pavlovic kétszer is megbüntette, 64-50 után pedig Bálint betörése, majd Karsai zsákolása és Varga Zalán két triplája következett. A hajrában mindenki lehetőséget kapott a saját nevelésű vásárhelyi fiatalok közül, Bősz a szezon egyik legszebb passzával köszönt be, és bár a vendégek kozmetikáztak picit az eredményen, a 76-62-es hazai siker teljesen megérdemeltnek és reálisnak nevezhető. A meccs legeredményesebbje a 16 ponttal és 12 lepattanóval dupla-dupláig jutó Varga Ákos lett.

NB I/B Zöld csoport, 6. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Pénzügyőr SE 76-62 (29-9, 17-19, 11-11, 19-23)

Hódtói Sportcsarnok, 290 néző. Vezette: Radnóti, dr. Varga, Vadász

Kosársuli: Pavlovic 14, Varga Á. 16/3, Kelemen 4/3, Varga Z. 8/6, Karsai 11
Cserék: Bálint 10/3, Knyur 5/3, Borbáth 4, Kass 4, Bősz -, Megyesi -, Pinnyey –
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

Pénzügyőr: dr. Szekeres 10/6, Nyikos 2, Kovács -, Kerkai 2, Barócsi 14
Cserék: Széphelyi 13/6, Hajnal 8/6, Szálas 8/3, Horváth 3/3, Nemes 2, Kutrovich –
Vezetőedző: dr. Bagi Melinda

Slobodan Kalinic: „Először is szeretnék minden jót kívánni a Pénzügyőrnek, nagyon kemény ellenfélnek bizonyultak. Remekül sikerült feltörnünk a meccs első felében a védekezésüket, könnyű pontokat szereztünk, emellett jól is védekeztünk, ez jelentette a különbséget és ennek köszönhetően tudtuk végig őrizni az előnyünket.”

Az U20-as csapat is magabiztos, 102-67-es győzelmet aratott, úgy, hogy öten (Balogh, Borbáth, Bősz, Karsai, Knyur) is tíz pont fölé jutottak. A legeredményesebb a 22 pontos Karsai volt.

Folytatás november 1-jén, kedden a Bonyhád otthonában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.