Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 12. 16:04, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Ötvenszázalékos utazási kedvezmény a Szakmák Éjszakája rendezvényekre

Ötvenszázalékos utazási kedvezmény a Szakmák Éjszakája rendezvényekre

A MÁV-START és a GYSEV a Szakmák Éjszakája rendezvényre utazóknak ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít 128 település meghatározott állomásaira.

A Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában működő szakképzési centrumok – a minisztérium szakmai támogatása mellett – „Szakmák Éjszakája” elnevezésű országos pályaorientációs rendezvényt szerveznek. Az április 13-i program országszerte 128 települést érint. A rendezvényre utazók részére a MÁV-START és a GYSEV ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztos.

A jegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljes árú menettérti jegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazást legkorábban április 13-tól lehet megkezdeni, a visszautazást pedig legkésőbb április 14-én éjfélig kell befejezni.

A kedvezmény másodosztályra érvényes, első osztályú kocsi igénybe vétele esetén a jegyár különbözetet meg kell fizetni. Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes feláras jegyet meg kell váltani.
Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha azt a rendezvény helyszínén az intézmény hivatalos bélyegzőjével lebélyegzik, vagy a programban részt vevő intézmény által kiadott részvételi igazolást jegyellenőrzéskor bemutatják.

Amennyiben ezt elmulasztják, a vonaton a jegyvizsgáló teljes árúra egészíti ki az alkalmi kedvezményt.

Az utazási kedvezményre jogosult tanintézetek http://megtekinthetők a MÁV-csoport honlapján közzétett ajánló végén található listában. A programokról bővebb információ a rendezvény honlapján(http://szakmakejszakaja.hu/) olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.