Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2021. November 30. 17:29, kedd | Helyi

Ötvenszázalékos kedvezménnyel utazhatnak a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV járatain a Planet 2021 Fenntarthatósági Expóra

Ötvenszázalékos kedvezménnyel utazhatnak a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV járatain a Planet 2021 Fenntarthatósági Expóra

A Planet 2021 Fenntarthatósági Expo és Világkiállításra utazóknak december 5-ig a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapestre,

a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, továbbá Budapest-Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső, Kőbánya alsó és Zugló vasútállomásokra.

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. osztályon vehető igénybe, 1. osztály igénybevétele esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat, valamint a felmerülő felárat meg kell fizetni.

A kedvezményes árú menetjeggyel a visszautazást legkésőbb a rendezvény végét követő napon, december 6-án éjfélig be kell fejezni. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a rendezvény helyszínén történő bélyegeztetés után érvényes. A rendezvény helyszíne a Budapest, Hungexpo, Kongresszusi és Kiállítási Központ (1101 Budapest, Albertirsai út 10.), amely könnyen megközelíthető vonattal is.

A Volánbusz 50 százalékos kedvezményt biztosít menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratain a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó látogatói számára.

Az utasnak a rendezvény helyszínére történő utazáshoz elővételben vagy a fedélzeten teljes árú menetjegyet kell váltania, amely a visszaúton - azonos viszonylaton - újabb menetjegy megváltása nélkül jogosítja utazásra, amennyiben azt a rendezvény helyszínén lepecsételteti.

A díjmentes visszautazást a rendezvény időtartama (november 29 - december 5.) alatt meg kell kezdeni. Emelt szintű szolgáltatást nyújtó járat igénybevétele esetén a távolsági kiegészítő jegy megváltása mind az oda, mind a visszautazáskor kötelező.

A Volánbusz a Világtalálkozó idején speciális autóbuszjáratokat közlekedtet a rendezvény helyszínére. A járatok útvonala és menetrendje itt tekinthető meg.

A Planet 2021 Fenntarthatósági Expo és Világkiállítás november 29. - december 5. között változatos programokat, kiállításokat, beszélgetéseket, konferenciákat kínál az érdeklődők számára.

A JÖVŐ HŐSEI” („Heroes of the Future”) Ifjúsági élményprogramra előzetesen regisztrált diákcsoportok a területileg illetékes szolgáltatásértékesítővel történt egyeztetést követően díjmentes menetjegyet (és szükség esetén díjmentes helyjegyet) válthatnak a kijelölt vasúti pénztárban 2. kocsiosztályra. 10 fő diák mellé 1 fő kísérőnek is jár a díjmentes utazási kedvezmény. Visszautazáshoz mind az alkalmi menettérti jegyet, mind a diákok díjmentes csoportos jegyét a rendezvény helyszínén le kell bélyegeztetni a HUNGEXPO F1-es vagy F3-as fogadócsarnokánál.

A könnyebb eljutás érdekében az alábbi vonatok a rendezvény ideje alatt megállnak Kőbánya felsőn:

· A Hidasnémetiből 6:26-kor és Sátoraljaújhelyről 6:04-kor induló Miskolcon át a Keleti pályaudvarra közlekedő 189-es számú Hernád-Zemplén IC,

· A Püspökladányból 6:18-kor induló Debrecen, Nyíregyháza, Tokaj, Szerencs, Miskolc érintésével a Keleti pályaudvarra közlekedő 682-es számú Tokaj IC,

· A Keleti pályaudvarról 15:30-kor induló Miskolc, Szerencs, Nyíregyházán, Debrecen, Szolnokon és Cegléden át a Nyugati pályaudvarra közlekedő 568-as számú Tulipán IC,

· A Keleti pályaudvarról 16:30-kor induló Miskolc érintésével Hidasnémetibe és Sátoraljaújhelyre közlekedő 186-os számú Hernád-Zemplén IC,

· A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 6:47-kor és 7:47-kor induló Békés IC,

· A Keleti pályaudvarról Békéscsabára 16:30-kor induló 7406-os számú Békés IC,

· A Keleti pályaudvarról Lőkösházára 17:30-kor induló 756-os számú Békés IC vonat.

A kedvezményről bővebben itt olvasható hír: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/planet-budapest-2021

A MÁV-Volán-csoport a hazai közösségi közlekedés legnagyobb vállalatcsoportjaként önálló standdal jelenik meg az eseményen, ahol egyedi kivitelezésű interaktív terepasztallal, valamint a vállalatcsoport legfontosabb fenntarthatósági törekvéseinek élményalapú bemutatásával várják a látogatókat. 2021 az Európai vasút éve, amelynek központi témája a fenntarthatóság, a fenntartható közlekedés és a vasút szerepének növelése a jövő közlekedésében.

A Planet Budapest 2021 mindenki számára ingyenesen látogatható előzetes regisztrációt követően, amelyre az esemény hivatalos honlapján (https://planetbudapest.hu/) van lehetőség. A rendezvény területére a belépés csak védettségi igazolvánnyal lehetséges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 26. 09:06, vasárnap | Kék hírek

Főügyészség: szülei után egy rendőrt is meg akart ölni a pénteken elfogott férfi

Elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az a férfi, aki május 24-dikét megelőző napokban megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.