Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Április 14. 11:52, péntek | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Öt U10-es csapattal indult a vármegyei bajnokságban a Kosársuli

Öt U10-es csapattal indult a vármegyei bajnokságban a Kosársuli

Már a második fordulót rendezték meg a Csongrád-Csanád vármegyei U10-es Kosárlabda Bajnokságban, melyen 5 csapattal indult el a Vásárhelyi Kosársuli.

A kiírás ragyogó lehetőséget biztosít a Vásárhelyi Bölényeknek, Gekkóknak, Farkaskölyköknek, Mosómedvéknek és Pacsirtáknak, hogy új élményekkel gazdagodva ismerkedhessenek meg a sportággal.

Nagyon örülünk neki, hogy ilyen széles alapon épül a Vásárhelyi Kosársuli utánpótlásbázisa és ilyen sok gyerek kezdett nálunk kosarazni. Ezek az ifjú kosarasok biztosíthatják ugyanis az egyesületünk jövőjét - mondta Szabó Attila, a Kosársuli elnöke. Hozzátette, igyekeznek minél jobban megszerettetni a kicsikkel a sportot, hiszen tudják, hogy ha jó munkát végeznek és később magas színvonalú szakmai munkával segítik fejlődésüket, akkor közülük kerülhetnek majd ki a jövő NB I-es játékosai is. Most azonban az élményszerzés és a tapasztalatszerzés a legfontosabb – zárta mondandóját a sportvezető.

U10-es Csongrád-Csanád Vármegyei Bajnokság, II. forduló:

Vásárhelyi Gekkók - Szedeák Kistigrisek 23-56

Vásárhelyi Gekkók – Békési Minigladiátorok 16-59

Széphegyi Eszter edző: A csapatunkban a már tavaly rutint szerzett gyerekek mellett az idén kezdett gyerekek voltak többségben. Első meccsünkön egy komplett U11-es csapat ellen játszottunk. A gyors és hatékony játékukkal, még nem tudtunk mit kezdeni. Sikeres akciókból pontatlan befejezések születtek. A második csapat ellen már magabiztosabban játszottunk. Védekezésben és a technikai hibák kijavításában még sokat kell dolgoznunk. A lelkesedés töretlen, a munka folytatódik és várjuk a következő fordulót!

Vásárhelyi Farkaskölykök – Békési mini Gladiátorok 27-27 (büntetőkkel 7:3)

Vásárhelyi Farkaskölykök- Szedeák Kistigrisek 23-71

Patkós József: Az első meccsen végig kiélezett küzdelemben döntetlent játszottunk, de a félidőben eredményesebbek voltunk a büntetődobásokban, így megnyertük a mérkőzést. Sajnos nagyon pontatlanok voltak a közeli dobásaink, majdnem a vesztünket okozta. A második mérkőzésen nem kezdtük rosszul a mérkőzést, de kissé kapkodva játszottunk. Sajnos a második negyedben nagyon sok hibát vétettünk támadásban és védekezésben is, így elhúzott az ellenfél. Ezután más csak rohantunk az eredmény után. Hajtott mindenki, de az ellenfél képzettebb játékosain nem találtunk fogást, megérdemelten nyertek. Gratulálok a Csapatnak az elszántságért, csak így tovább! Köszönjük a szurkolást a nézőknek!

Vásárhelyi Mosómedvék – Vásárhelyi Pacsirták 18:41

Vásárhelyi Pacsirták – Szentesi KK 38-36

Vásárhelyi Mosómedvék – Vásárhelyi Bölények 30-35

Vásárhelyi Bölények – Szentesi KK 10-64

Hegedűs Tamás edző (Pacsirták): Nagyon vártuk ezt a két találkozót. Az előző alkalom hiányosságait az edzések alatt próbáltuk pótolni. Azt gondolom, a játék minden aspektusában sikerült fejlődnünk. Egy-egy ilyen alkalom jó lehetőség arra, hogy a szabályok jobban rögzüljenek, és a gyerekek megismerkedjenek a játék dinamikájával. Jó volt látni, hogy a bátortalanabb gyerekek is jobban kivették a részüket a játékból. Ez számomra azt bizonyítja, hogy a sok munkának volt eredménye. Ügyesek voltak, büszke vagyok rájuk!

Megyesi Dániel edző (Bölények): Örülök, hogy nagyon jó hangulatban telt ez a délután, és a gyerekek sikerélménnyel távozhattak a mérkőzésekről. Remélem, közülük minél többen szeretnének majd egyszer kosarasok lenni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.