Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2021. Szeptember 01. 09:33, szerda | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Őszi divatajánló a múzeumból

Őszi divatajánló a múzeumból

Szeptember végéig még megtekinthető a viselettörténeti kiállítás a Tornyaiban

Jó egy hónappal tovább, szeptember 26-áig látogatható a Tornyai János Múzeum 20. századi öltözködéskultúrába bepillantást nyújtó kiállítása. Az Ó!divat című tárlaton az ősz első hónapjában több alkalommal is tárlatvezetéssel és programokkal várják a látogatókat a vásárhelyi múzeumba.

Az Ó!divat címet viselő kiállításon a Tornyai János Múzeum néprajzi gyűjteményének ruhadarabjaiból láthatnak válogatást az érdeklődők: több mint kéttucatnyit férfi- és női ruha szemlélteti évtizedről-évtizedre haladva a 20. század öltözködésének változásait, de külön kiállítási rész foglalkozik a ruházati kiegészítőkkel, az alsóruházattal és a hálóneműkkel is. A közgyűjtemény emeleti termeiben a ruhaneműkön kívül ruhaterveken és archív felvételeken elevenednek meg az elmúlt század hazai divatjának pillanatai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 08:16, szombat | Életmód

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.