Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2020. Augusztus 10. 15:20, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs

Összeállították a jövő évi tárlat anyagát

Összeállították a jövő évi tárlat anyagát

Változatos témák színes feldolgozásai születtek Mártélyon

Két héten át készítették műveiket az idei Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor résztvevői a programnak a több mint fél évszázada helyszínt biztosító ifjúsági táborban. A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, melyek az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán lesznek kiállítva Vásárhelyen, az Alföldi Galériában.

A tábor idején készült művekből összeállított anyagot Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész, ifjabb Holler László festőművész, egyetemi adjunktus, Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze valamint Mucsi Zoltán művésztanár, a tábor vezetője válogatta.

A közel két hetes intenzív alkotói folyamatban készült alkotások között egyaránt találhatóak naturális, a mártélyi holtág ihlette művek, valamint absztrakt megoldások is – fogalmazott a művekről Képiró Ágnes. A művészettörténész arra is rámutatott, hogy a tájábrázolások, portrék, csendéletek és a gondolati inspirációk tematikailag is változatos képet mutatnak, s amelyekkel 2021 elején találkozhatnak a Kossuth téri kiállítóhelyet felkereső látogatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 08:16, szombat | Életmód

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.