Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2023. Január 23. 11:13, hétfő | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Óriási összefogás született a Szeretetcsokival

Óriási összefogás született a Szeretetcsokival

Összesen 52.682 csoki, plüssmaci, játék és írószer gyűlt össze a Szeretetcsoki 2022/2023 jótékonysági összefogás révén.

Gyermekek, fiatalok, kicsik és nagyok, cégek, családok, hivatalok, munkaközösségek, magánemberek közösen tették sikeressé a jótékonysági csokigyűjtést. A Szeretetcsoki program a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági - támogató programja. Évente több ezer jótékonysági támogatáshoz segédeszköz a több tonnányi Szeretetcsoki, amit több mint 300 csapat hozott össze.

Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy a közösség ereje révén országos, illetve nemzetközi sikerű a Szeretetcsoki Csokigyűjtés. A 2022-ben a résztvevők összesen 52.682 tábla csokit, plüsst, játékot gyűjtöttek össze! Volt aki egy ceruzával, volt aki 200 kiló minőségi édességgel szállt be a jótékonyságba. Az Alapítvány 2023-ra így eszközökkel bőven ellátva tudja folytatni jótékonysági programjait. Bár óriási mennyiségről beszélünk, mégis társadalmi szinten "csak" csepp a tengerben a mennyiség, viszont az összefogás követendő - példaértékű.

Hova kerül a Szeretetcsoki?

A bohócdoktorok 80 gyermekeket gyógyító kórházi osztályra, rendelőintézetbe, gyermekpszichiátriára, rehabilitációs programokat működtető szervezethez, véradások jutalmazásához, élelmiszerosztásokon a legszegényebb családokhoz juttat az édességekből. A finom falatok a terápiákhoz, a segítő csomagokban örömet okoznak, mosolyt csalnak a gyermekek, az egészségügyi szakdolgozók, a rászoruló családok arcára. Szeretetcsokira a www.bohocdoktor.com oldal üzenetküldő felületén rászorulókat segítő közösségek jelentkezését is várják az alapítvány segítő önkéntesei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:02, szombat | Életmód

ESET: virtuális emberrablással próbálnak pénzt szerzeni a kiberbűnözők

A mesterséges intelligencia (AI) hangklónozási technológiájával ma már virtuális emberrablást is el tudnak követni az internetes csalók:

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.

2024. Március 02. 11:58, szombat | Életmód

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ, mivel ezeknek a szülőknek legfőképpen a feltöltődés, a kikapcsolódás lehetősége hiányzik az életükből