Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2023. Január 23. 11:13, hétfő | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Óriási összefogás született a Szeretetcsokival

Óriási összefogás született a Szeretetcsokival

Összesen 52.682 csoki, plüssmaci, játék és írószer gyűlt össze a Szeretetcsoki 2022/2023 jótékonysági összefogás révén.

Gyermekek, fiatalok, kicsik és nagyok, cégek, családok, hivatalok, munkaközösségek, magánemberek közösen tették sikeressé a jótékonysági csokigyűjtést. A Szeretetcsoki program a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági - támogató programja. Évente több ezer jótékonysági támogatáshoz segédeszköz a több tonnányi Szeretetcsoki, amit több mint 300 csapat hozott össze.

Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy a közösség ereje révén országos, illetve nemzetközi sikerű a Szeretetcsoki Csokigyűjtés. A 2022-ben a résztvevők összesen 52.682 tábla csokit, plüsst, játékot gyűjtöttek össze! Volt aki egy ceruzával, volt aki 200 kiló minőségi édességgel szállt be a jótékonyságba. Az Alapítvány 2023-ra így eszközökkel bőven ellátva tudja folytatni jótékonysági programjait. Bár óriási mennyiségről beszélünk, mégis társadalmi szinten "csak" csepp a tengerben a mennyiség, viszont az összefogás követendő - példaértékű.

Hova kerül a Szeretetcsoki?

A bohócdoktorok 80 gyermekeket gyógyító kórházi osztályra, rendelőintézetbe, gyermekpszichiátriára, rehabilitációs programokat működtető szervezethez, véradások jutalmazásához, élelmiszerosztásokon a legszegényebb családokhoz juttat az édességekből. A finom falatok a terápiákhoz, a segítő csomagokban örömet okoznak, mosolyt csalnak a gyermekek, az egészségügyi szakdolgozók, a rászoruló családok arcára. Szeretetcsokira a www.bohocdoktor.com oldal üzenetküldő felületén rászorulókat segítő közösségek jelentkezését is várják az alapítvány segítő önkéntesei.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 01. 15:34, szerda | Helyi

Kiwi.com: A home office lehetősége új távlatokat nyit az utazások terén

Egy friss kutatás szerint a magyarok többsége úgy gondolja, hogy az utazás alatti munkavégzés pozitív hatással lenne a mentális egészségére és a munkára is.

2023. Február 01. 14:39, szerda | Helyi

Szombattól néhány vonalon változik a vonatok és a buszok menetrendje

Szeged és Hódmezővásárhely között csúcsidőben 20 percenként fog járni a vasútvillamos

2023. Január 31. 13:29, kedd | Helyi

Elvira megszólal

Lényegesen gyorsul az utasok kiszolgálása a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatán: teljesen magyar fejlesztésű robotasszisztenssel újul meg az Elvira menetrendi szolgáltatás.

2023. Január 31. 13:27, kedd | Helyi

Női felnőttcsapat: nehéz meccsek voltak

Két kemény mérkőzésen van túl a Vásárhelyi Kosársuli női felnőttcsapata.