Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Augusztus 08. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Óriási mennyiségi bombát semmisítettek meg a honvédség tűzszerészei

Óriási mennyiségi bombát semmisítettek meg a honvédség tűzszerészei

Júliusban a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei több mint 17 tonnányi, jellemzően második világháborús robbanóeszközt és lőszert szállítottak el és semmisítettek meg országszerte.

A Magyar Honvédség alakulata vasárnap Facebook-oldalán azt írta: idén csaknem 1200, robbanótesttel kapcsolatos rendőrségi bejelentés érkezett ügyeletükre. Csak júliusban 140 alkalommal riasztották a tűzszerészeket különböző típusú robbanóeszközökhöz, ebből 41 eset igényelt azonnali intézkedést. Az elszállított veszélyes robbanóeszközök ártalmatlanítását biztosító föld alatti robbantások száma idén meghaladta a 280-at.

Bejegyzésükben a júliusi kiemelt tűzszerész eseményeket is összefoglalták. Azt írták, hogy a csepeli szabadkikötő területén földmunkák közben egy második világháborús GP-250 típusú, 120 kilogrammos amerikai légibomba került elő. Gyújtószerkezeteinek eltávolítását követően elszállították a bombatestet a tűzszerészek.

Egy másik eset során erdészek értesítették a rendőrséget arról, hogy Sopron határában, a Dudlesz-erdőben légibombához hasonló tárgyat találtak. A honvédség tűzszerészei megállapították, hogy egy SD 50 típusú, 50 kilogrammos, világháborús német légibomba került elő, amelyet az aljnövényzet részben eltakart. A robbanótestet - amely nem tartalmazott gyújtószerkezetet -, a katonák elszállították a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.