Városlista
2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2021. Július 14. 13:19, szerda | Helyi
Forrás: Juhász Péter, BUZZWORD Strategies

Online full-stack programozóképzést indít a Codecool állásgaranciával

Online full-stack programozóképzést indít a Codecool állásgaranciával

Mind a tanulók, mind a foglalkoztatói oldal részéről pozitív volt a fogadtatása a pandémia alatt online rendszerben oktatott full-stack programozóképzésnek.

A Codecool ezért elérkezettnek látja az időt, hogy nyár végétől immár teljesen online verzióban tegye elérhetővé egy éves full-stack programozó kurzusát, hogy az Budapesten és Miskolcon kívül is elérhető legyen bárki számára. Ráadásul a nemrégiben meghirdetett, mintegy 25 százalékos tandíjkedvezmény ezekre a kurzusokra is igénybe vehető.

A Codecool indulása óta legnépszerűbb kurzusa a full-stack programozóképzés. Noha ez a 12 hónapos kurzus igényli legnagyobb elhivatottságot a jelentkező részéről, a befektetett energia is ennél térül meg a legjobban: az intenzív tanulás után a legszélesebb (full-stack) ismeretanyag birtokában junior szoftverfejlesztőként helyezkedhet el a tanuló. Ehhez pedig a Codecool a kezdetek óta kínál állásgaranciát, illetve az utófinanszírozás lehetőségét. Így Budapesttől Bécsig 6 helyszínen van arra mód, hogy belátható időn belül gyökeresen megváltoztassák életkörülményeiket és karrierkilátásaikat a jelentkezők.

A járvány miatt bevezetett korlátozások idején a Codecool 1-2 nap leforgása alatt állította át full-stack programozó kurzusa lebonyolítását online formára. „Ezt a változtatást elsősorban a futó képzéseinkre már beiratkozottak maradéktalan kiszolgálására léptük meg, egy kényszerhelyzetben. Fontos hangsúlyozni, hogy ez a mi esetünkben nem online oktatóvideók nézegetését jelentette, hanem egy távoli elérésű, de oktatói oldalon is személyes részvétellel zajló, folyamatos együttműködést. Ahhoz azonban, hogy egy elejétől végéig online formában lebonyolított full-stack kurzust hirdethessünk meg, további fejlesztéseket és minőségbiztosítási ellenőrzéseket akartunk feltétlenül megtenni” – magyarázza Boda József, a Codecool társalapító ügyvezetője.

Az eltelt idő igazolta a Codecool módszerének hatékonyságát. A részben online formában oktatott tanulók ugyanúgy magabiztosan el tudták sajátítani a programozás alapjait, a csoportfeladatok és a későbbi potenciális foglalkoztatók részéről osztott gyakorlati munkák teljesítése során is megfelelően szerepeltek. Elhelyezésük semmivel sem ment nehezebben, a velük való elégedettség nem csökkent. Így elmondható, hogy mind a három oldalról (a tanulók, a foglalkoztatók és a Codecool mentorai részéről) elhárultak az aggályok, hogy a full-stack kurzus online verziója is meghirdethető legyen, akár állásgaranciás konstrukcióban is Ezáltal a budapesti, vagy miskolci oktatóközpontban tanulókhoz hasonlóan az online képzésben résztvevők is élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a tanfolyam elvégzése után garantáltan a Codecool több mint 200 vállalati partnerénél kezdhessék el IT karrierjüket.

Szakmai konferenciák és szakcikkek jelenleg legsűrűbben tárgyalt témája, hogy a kényszerű távmunkás időszak után milyen arányban marad meg a foglalkoztatásnak ez a formája. „Tapasztalataink szerint a munkáltatók is felismerték a távmunka előnyeit, immár a partnereink között is akad olyan, aki eleve távoli munkavégzésre keresett nálunk munkaerőt. Néhány magyar diákunk már ausztriai vállalatoknál dolgozik” – meséli Boda József. A Codecool nemrégiben óriási akciót hirdetett a budapesti és miskolci full stack junior szoftverfejlesztői kurzusaira: akár 680 ezer forinttal is csökkenhet egy jelentkező tandíjának összege, ha állásgaranciával, utólagos fizetésben kéri és még a nyáron belevág. Ez a kedvezmény az online full stack tanfolyamok esetén is igénybe vehető lesz. Az online full-stack kurzusban ráadásul még a relokáció költségei (albérlet, utazás, helyi kiadások) is megspórolhatók.

Codecool

A magyar magántőkéből alapított Codecool Kft. fő küldetése, hogy pótolja az informatikai ipar jelenlegi és jövőbeni szakemberhiányát, egyedülálló, gyakorlatorientált képzési programján keresztül. A különböző időtartamú és specializáltságú intenzív programozó kurzusokkal jelen vannak Budapesten, Miskolcon, Krakkóban, Varsóban és Bukarestben, később pedig az Európai Unió további városaiban. A gyakorlott mentorok segítségével megvalósított, korszerű és azonnal hasznosítható tudást nyújtó 12 hónapos full stack oktatási program az elhelyezkedésre is garanciát vállal: a tandíj az elvégzett tanfolyam révén szerzett munkahelyi bérből fizetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 15:24, szerda | Helyi

Kevésen múlt a Kosársuli U16 továbbjutása

A hétvégén Fóton játszott az U16-os bajnokság főtáblára jutásáért a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli U16-os csapata.

2022. Szeptember 28. 11:32, szerda | Helyi

Szombat délelőtti változások a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között

A Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között október 1-jén pályakarbantartást végeznek, ezért a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek.

2022. Szeptember 27. 16:02, kedd | Helyi

A regionális bajnokságban folytatja a Kosársuli U14

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta az U14-es bajnokság második előselejtezőjét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli U14-es csapata Békésen, így már biztos, hogy nem jut főtáblára Vuk Pavlovics edző gárdája.

2022. Szeptember 27. 16:00, kedd | Helyi

Hazai pályán a Kosársuli

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttesét fogadja szeptember 30-án pénteken 18:30-tól a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a Hódtói Sportcsarnokban.