Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 17. 15:25, kedd | Belföld
Forrás: MÁV Zrt. – Kommunikációs Igazgatóság

Önkéntes vasutasok munkájával szépült meg 71 állomás – Diákok is csatlakoztak a négyszáz vasutas takarítóhoz

Önkéntes vasutasok munkájával szépült meg 71 állomás – Diákok is csatlakoztak a négyszáz vasutas takarítóhoz

A MÁV-csoport mintegy 400 munkatársa végzett önkéntes takarítást az elmúlt két hétben, a – két éve Dávid Ilona elnök-vezérigazgató kezdeményezésére indult, mára hagyománnyá vált – „Tisztán a vasútért!” akciósorozat keret

A vasutasok június 2-a és 13-a között 71, idegenforgalmi szempontból frekventált helyszínen tették szebbé a környezetet: padokat, korlátokat festettek, megtisztították a peronokat, virágágyásokat, kisebb javításokat végeztek.

Közel négyszáz önkéntes vett részt a MÁV-csoport munkavállalói számára immár hagyományosan meghirdetett „Tisztán a vasútért!” takarítási mozgalom tavaszi akciójában. Az elmúlt két hét alatt kezük nyomán országszerte 71 állomás és megállóhely lett tisztább, a korábbinál szebb, esztétikusabb környezet fogadja az utasokat. A Balaton és a Velencei-tó környéke mellett számos megyeszékhely, kirándulóhely, nagy- és kisváros vasúti központjában ragadtak ecsetet és festéket, kapát és gereblyét, söprűt és lapátot, vagy épp létrát és csavarhúzót a vasutasok. A két hetes akció során lefestettek és helyreállítottak korlátokat és padokat, kigyomlálták a gazt, rendbe tettek több virágágyást és virágládát, összeszedték a szétszórt szemetet, és néhány kisebb karbantartási munkát is elvégeztek.

Az akciósorozat olyannyira sikeres volt, hogy a vasutasok önkéntes takarítóakciójához civilek is csatlakoztak: a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium 30 tanulója a Déli pályaudvar Kosciuszkó Tádé utcai oldalánál lévő lépcsősor rendbe tételét vállalta. A diákok – akiknek a MÁV biztosította az anyagokat, eszközöket – június 13-án lefestették a korlátot, kikapálták a lépcső körüli gyomot és murvával töltötték fel a virágágyást. Ez idő alatt a Budavári Önkormányzat saját költségén graffitimentesítést végzett a lépcsőnél és a környező MÁV-épületeken.

A tavaszi „Tisztán a vasútért” akció keretében a MÁV-csoport önkénteseinek és a kezdeményezéshez csatlakozott diákoknak, valamint a Budavári Önkormányzat segítségének köszönhetően utasaink országszerte 71 állomáson esztétikusabb és tisztább környezetben várakozhatnak, intézhetik jegy- és bérletvásárlásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.