Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Március 25. 10:25, szombat | Belföld
Forrás: mti

OMSZ: egyre több orvos csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

OMSZ: egyre több orvos csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

Április 1-jén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is elindul az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer, az ügyelethez a háziorvosok és a házi gyermekorvosok ott is egyre nagyobb számban csatlakoznak.

Győrfi Pál azt írta, péntek estig már száz orvos jelentkezett ügyeletre a miskolci központban.

Hozzátette, hogy a miskolci központban az ügyintézők hétvégén is rendelkezésre állnak annak érdekében, hogy a háziorvosok gördülékenyen bekapcsolódhassanak az ellátásba és minden beteg a számára legmegfelelőbb ügyeleti ellátásban részesüljön.

Ahol szükséges, a még hiányzó háziorvosokat átmenetileg és jogszerűen más orvosok, mentőtisztek helyettesítik, a betegellátás kezdettől fogva mindenhol biztosított lesz - közölte.

A kommunikációs vezető felhívta a figyelmet arra, hogy jövő hét szombattól az ügyelet központi telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében itt is 1830 lesz, ennek hívásával a beteg szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldenek, bármely településen is tartózkodjon az ellátásra szoruló.

A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16.00-08.00 között, hétvégén és ünnepnapon egész nap hívható lesz.

Jelezte azt is, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye tíz pontján úgynevezett vegyes ügyeletek fognak működni, ahol felnőttek és gyermekek is megfelelő ellátást kapnak.

Azok számára, akik személyesen keresnék fel az ügyeletet, erre a vármegye nyolc pontján éjszaka és hétvégén is lesz lehetőség.

Gyermekek számára a járási ügyeleti pontok mellett a kórházi központi gyermekügyelet is rendelkezésre áll - tette hozzá Győrfi Pál.

Közölte azt is, hogy a vármegyei új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének részletei a www.mentok.hu/ugyelet linkre kattintva is elérhetőek.

Kitért arra: az új ügyeleti rend az ország többi vármegyéjében az év során fokozatosan lép majd életbe, arról a lakosságot és a háziorvosokat is folyamatosan tájékoztatni fogják. A változásig a többi vármegyében az eddig megszokott rend szerint működik az orvosi ügyelet.

Az a cél, hogy a jövő év elejére - egyelőre Budapest kivételével - az egész országban egységes, a betegek számára az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer működjön - áll az OMSZ kommunikációs vezetőjének közleményében.

Címkék: ügyelet, omsz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.