Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2019. Január 08. 14:40, kedd | Helyi

„Olyan piros, mint a szíved”

„Olyan piros, mint a szíved”

Az Alma zenekar ad koncertet a Református Ótemplomban

A gyerekek körében rendkívül népszerű Alma együttessel kedveskedik a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola a téli szünetet követően diákjainak és a város nagycsoportos óvodásainak. Az ország egyik legismertebb és legsikeresebb gyerekzenekara a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban lép fel január 9-én, szerdán 11 órai kezdettel.

Tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit az Alma zenekar szerda délelőtti koncertjére a Református Ótemplomba (Hódmezővásárhely, Kossuth tér). A koncert zártkörű, kizárólag a meghívott óvodai és iskolai csoportok számára nyitott.

Már a szeptemberi iskolakezdés is egy nem mindennapi zenei élménnyel indult a szőnyis nebulók számára: akkor a nemzetközi hírű Budapesti Fesztiválzenekar hozott egy egyedi hangversenyt Zenevár címmel a Deák Ferenc utcai iskolaépületbe. Az iskola vezetése az új év örömét szintén szeretné diákjaival közösen megélni és a gyerekek vidámságából merítve indítani a 2019-es esztendőt. Ezért a szerdai, ótemplomi Alma koncerten nemcsak a református tanintézmény tanulói vehetnek részt, hanem meghívást kaptak Vásárhely nagycsoportosai is.

A több mint két évtizede alakult Alma együttesről kevesen tudják, hogy kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már szinte csak gyerekfellépéseik vannak – olvasható a zenekar honlapján. Az együttes 2018 nyarán átalakult: a frontember Buda Gábor énekes, zeneszerző mellé Berkesi Alex basszusgitáros és Ránki András billentyűs érkezett a zenekarba, akik nem csak virtuóz hangszeres játékukkal, de nagyszerű énektudásukkal is erősítik a produkciót. A „banda” fellépésein a nagysikerű saját dalok mellett klasszikus és kortárs költők megzenésített versei is felcsendülnek – zenével, nevetve tanítva a fiatalokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.