Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 24. 14:13, vasárnap | Külföld
Forrás: HírTV

Olasz strandháború: komoly pénzekre vágják meg a túristákat

Olasz strandháború: komoly pénzekre vágják meg a túristákat

A tengertől számított húsz méteres homoksávot szabadon kell hagyni Jesolo strandjain. Aki ezt megszegi, 55 ezer forintos bírságot fizethet – olvasható a hirado.hu-n.

 Egyre szigorúbbak az olaszországi strandszabályok: a magyar turisták által is látogatott Jesolo tengerpartján bírsággal sújtják azokat, akik saját napernyőt szúrnak le a homokba. A tengertől számított húsz méteres homoksávot szabadon kell hagyni a venetói üdülőparadicsom, Jesolo strandjain. Az önkormányzat kétszáz eurós (55 ezer forint) bírságot szab ki arra, aki a partnak ezen a részén napernyőt szúr le, nyugágyat állít fel. Csak törölközőt lehet a vízhez közeli homoksávra leteríteni.

Ha kényelmesebben akarunk napozni, napernyőt és nyugágyat a fizetős strandon bérelhetünk, Jesolóban napi tizenöt euróért. - A turistáknál nincsen strandfelszerelés, de mi helyiek miért ne szúrhatnánk le a parton a magunkkal hozott napernyőt - kérdezik a jesolóiak, akik a szabad strandok felszámolása ellen tiltakoznak. Az olasz sajtó strandháborúról ír. A venetói strandüzemeltetők úgy nyilatkoztak, nem a fapados-megoldást választókat akarják kitiltani, ők is bevételt hoznak, hiszen a strand presszójába és üzleteibe járnak. Ugyanakkor ingyen használják azokat a szolgáltatásokat - az illemhelyek, az elsősegély vagy a zuhany -, amelyekért mások belépőt fizetnek.

Venetótól egészen a déli partokig, több strandon is harc folyik a fizetős strand és a „potyázók” között. A toszkán Versilia partján a víz és a fizetős nyugánysor között letelepedőket ezer euróval bírságolják. „De ritkán büntetünk” - hangoztatta a polgármester. Forte dei Marmiban nincs büntetés, de a strandfelügyelők nem engednek még egy gyékényt sem leteríteni. A Róma közeli Ostiában a szabad strandok támogatói kalózhajóval rohamozták meg és foglalták el a partokat.

Olaszországban a több mint hét és félezer kilométernyi tengerparton tizenötezer strand van. A tengerpartok hatvanhárom százalékán fizetős strand működik. (lm)

hirado.hu

Címkék: olasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.